22 Eylül 2024 Pazar

Kangal Termik Santrali'nde direniş sona erdi

Kangal Termik Santrali'nde kendilerine dayatılan sefalet ücretine karşı mücadele eden işçiler direnişlerini 10. gününde sonlandırdı. 

Sivas'ta bulunan Kangal Termik Santrali'nde işçilerin direnişi 10. gününde sona erdi. 

Önceki dönem Tes-İş Sendikası ile patron arasında imzalanan toplu sözleşmeyle işçiler asgari ücrete mahkum edildi. Asgari ücrete yapılan zammın ardından işçiler patronun yüzde 20'lik teklifini reddetti. Anlaşma sağlanamayınca patron bu kez ikinci görüşmede yılbaşında yüzde 44'lük zam teklif etti. 

Ancak yapılan enflasyon artışıyla yılbaşında yapılacak bu zamla birlikte işçinin maaşı yine asgari ücrete denk düşeceği için işçiler 19 Temmuz günü bir basın açıklaması yaptı akşam ise direnişe geçti.

Aralarında DİSK/Enerji-Sen üyelerinin de bulunduğu Kangal Termik Santral işçileri on gün boyunca direndi. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla direnişin sona erdiği duyuruldu. 

DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, direnişe ilişkin şu ifadeleri kullandı: Bugünün küçük kazanımları yarının müjdesicidir. Soranlara söyleyeceğimiz tek şey var "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam"