5 Ekim 2024 Cumartesi

Kanal İstanbul projesiyle, yapay su yolu inşa edilecek

Bakan Karaismailoğulları, Kanal İstanbul projesiyle Boğaz'a paralel Karadeniz ve Marmara'yı birbirine bağlayacak yapay su yolu inşa edileceğini açıkladı. Proje için doğanın talan edilmesini yok sayan Karaismailoğulları, Kanal İstanbul'un bir vizyon projesi olduğunu öne sürdü. 

Bilim insanlarının ve yaşam savunucularının tüm itirazlarına rağmen iktidarın vazgeçmediği Kanal İstanbul projesiyle, İstanbul Boğazı'na paralel Karadeniz ve Marmara'yı birbirine bağlayacak yapay su yolu inşa edilecek. 

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuşan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen ay temel atılan ancak itirazların  sürdüğü projeye ilişkin konuştu. 

Kanal İstanbul'la ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısının aralandığını iddia eden Karaismailoğlu, projenin dünyada ve Türkiye'de yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler, değişen iktisadi yönelimler ve ulaştırma altyapıları konusundaki artan ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projesi olduğunu öne sürdü. 

Kanal İstanbul kapsamındaki ilk ulaşım köprüsü olan Sazlıdere Köprüsü'nün temelini atarak projeye başlandığını hatırlatan Karaismailoğlu, projeyi güzellemek ve savunmak için gem trafiğinin oluşturduğu risklerin her yıl daha da tehlikeli hali geldiğini söyledi.