21 Eylül 2024 Cumartesi

Kamu emekçileri grevde: Birlikte mücadeleye

Kamu emekçileri ülkenin birçok noktasında, açlık ve yoksulluğa mahkum eden sefalet ücreti dayatmasına iş bırakarak yanıt verdi. Kamu emekçileri, "Sarı sendikalara karşı hakları için birlikte mücadeleye" çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kendilerine sefalet ücretinin dayatıldığı toplu iş sözleşmesinden çıkan kararı ülke genelinde iş bırakma eylemiyle protesto ediyor.

"Ucube teklifinizi de sarı sendikanızı da tanımıyoruz. Grevli TİS hakkı ve insanca yaşamaya yetecek ücret için grevdeyiz" diyen kamu emekçileri; "Hak, hukuk, adalet", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Zam zulüm işkence işte AKP" sloganlarıyla atılıyor.

ANKARA
Kamu emekçileri Ankara'daki grevi basın açıklamasıyla başlattı. Sakarya Caddesinde "Grevdeyiz, sefaleti kabul etmiyoruz" pankırtyla yapılan açıklamada, KESK Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, "İktidarın sefalet koşullarını dayatan TİS teklifine, emeğimizin çalınmasına, ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarımızın gasbına, sarı sendikalara karşı haklarımız için birlikte mücadeleye" dedi.

ADANA
KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, kendileri için değil, yok sayılan 12 milyon emekli için, nitelikli ücretsiz kamu hizmeti hakkı yok sayılan tüm insanlar için grevde olduklarını söyledi. Aydoğan, tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek ücret, güvenceli istihdam, demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için mücadeleye davet etti.

ANTALYA
Antalya'da kamu emekçileri "Bu işyerinde grev var" pankartıyla iş bıraktı. Alkışlarla, eylem sürüyor.

ESKİŞEHİR
Eskişehir kamu emekçileri, "Grevsiz toplu sözleşme toplu sözleşme,toplu sözleşmesiz sendika olmaz. Grevdeyiz. Birlikte kazanacağız" pankartı astı. Kamu emekçileri, "Sefalete teslim olmayacağız" dedi.

DERSİM
KESK Dersim Şubeler Platformu, "Birlikte kazanacağız. Ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarımız için gerçek bir TİS istiyoruz" iş bırakma eylemi gerçekleşti.

Grev marşlarının çaldığı eylemde sık sık, "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

İZMİR
İzmir'de de kamu emekçileri Konak'taki eski Sümerbank önünde bir araya geldi.

"Emekçiyi yoksulluğa mahkum eden düzeni birlikte değiştireceğiz", "Ne TUİK'in sahte enflasyonu ne iktidarın refah aldatmacası. İnsanca yaşamak istiyoruz", "Vergide eşitlik, insanca yaşam istiyoruz" sloganlarının öne çıktığı pankartlar taşındı.

KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven'in basın metnini okumasının ardından kamu emekçileri halaya durdu.

İSTANBUL
KESK İstanbul Şubeler Platformu da "TİS masası bir orta oyunudur. İktidar, TUİK ve yandaş sendika eliyle emekçiler sefalete mahkum edilemez. Kabul etmiyoruz!" pankartıyla SGK İl Müdürlüğü önünde buluştu.

Basın metnini okuyan KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, kamu emekçileri taleplerini yineledi.