4 Ekim 2024 Cuma

Kafe-bar işletmecileri talepleri karşılanmazsa Ankara'ya yürüyecek

İktidara gerekil tedbirlerin derhal alınması çağrısında bulunan kafe-bar işletmecileri, talepleri karşılanmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu. 

Kafe-bar işletmecileri "Esnaf batıyor, tedbirler alınsın, işyerleri açılsın" talebiyle Şişhane Meydanı'nda açıklama yaptı. 

"Esnaf batıyor! Tedbirler alınsın, iş yerlerimiz açılsın" yazılı pankartı bulunurken, "Barlar 10 aydır kapalı vaka sayısı arttı, hayret!", "İş yok, aş yok" dövizlerinin taşındığı ve "Esnaf batıyor, tedbirler alınsın, işyerleri açılsın" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini Beşiktaş Esnaf Derneği Başkanı Hasan Durmuş okudu.

Pandeminin faturasının esnafa kesilmesini kabul etmediklerini söyleyen Durmuş, iktidarın gerekli adımları bir an önce atması gerektiğini kaydetti. "12 aydır işletmelerimizin kapalı olmasından ötürü, işletmecisinden çalışanına yüz binlerce ailenin evinde matem havası var. Toz pembe vaatlerin ve sözlerin aksine; işimiz yok, aşımız yok, açtayız ve açıktayız" diyen Durmuş, taleplerinin karşılanmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu ve talepleri sıraladı: 

"İşletmelere yapılan kira yardımının, işletme usülüne bakılmaksızın basit usül ve gerçek usül diye bir ayrım yapılmadan bütün esnafa yardım yapılması ve miktarın daha yüksek olması. 
Kapalı kaldığımız, ya da açılmış olsa bile iş yapamayan tüm işletmelerin geçmiş bir yıla ait tüm vergilerinin silinmesi, sürecin ne zaman normalleşme başlayacağı belli olana kadar tüm vergilerin iptal edilmesi. 
Kısa çalışma ve ücretsiz izin ödeneklerinin, en az asgari ücret düzeyinde artması. 
▪ Elektrik, su, doğalgaz faturalarında vergilerin alınmaması.
Bankaların işletmelerin kredi puanına, borçlarına bakmaksızın, kredi desteği sağlaması ve verilecek kredilerin ödemelerinin en az bir yıl sonra başlaması."