20 Eylül 2024 Cuma

Kadınlardan, 'ped, iç çamaşırı, mama ve bez' yardımı çağrısı

Depremzin etkilediği 11 kentten onbinlerce kişi sokakta yaşamını sürdürmeye devam ederken, Batman Kadın Platformu, kadın ve çocukların ihtiyaçlarına işaret ederek, iç çamaşırı, ped, nemlendirici krem, çocuklar için mama ve beze ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Batman Kadın Platformu, depremde zarar gören kadınlarla dayanışmak amacıyla günlerdir dayanışmayı örgütlüyor. İç çamaşırı, kadın pedi, diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil, şampuan ve nemlendirici kremlerin olduğu malzemeleri Adıyaman'a gönderen platform üyesi kadınlar, yeni yardımlar için çağrı yaptı.

KADINLAR İÇİN İHTİYAÇLAR
TJA aktivisti Ruken Zeryam Işık, günlerdir kadınların acil ihtiyaçları için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Bu çalışmaların sonucunda topladığımız ürünleri bir araca yükleyip, deprem bölgesine gönderdik. Burada öncelik kadınların acil ihtiyaçları" dedi.

Topladıkları malzemelerinin deprem bölgesindeki Kriz Koordinasyon Merkezi tarafından dağıtıldığını kaydeden Işık, "Ancak acil ihtiyaçlar var hala. Bu nedenle yardımları sürekli göndermemiz gerekiyor. Bunun için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Araçlar dolduğu gibi kriz merkezlerine göndereceğiz. Bunun için kent halkına sesleniyoruz; bu ihtiyaçların karşılanması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

MAMA VE ÇOCUK BEZİ
Kadınlar için acil ihtiyaçların yanı sıra, çocukların da ihtiyaçların olduğunu kaydeden Işık, mama, çocuk bezi, süt, elbise ve oyuncakların gönderilmesi için çağrı yaptı. Işık, barınma ve ısınma sorununu çözmek için ihtiyaçların kriz merkezi tarafından karşılandığını hatırlatarak, acil ihtiyaçlar noktasında çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getirdi.