20 Eylül 2024 Cuma

Kadınlar Şule Çet davası için buluştu: Adalet istiyoruz

Şule Çet?in katledilmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi?nde görülüyor. Duruşma öncesinde kadınlar açıklama yaptı, "Şule Çet için, katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz" dedi.

Şule Çet’in katledilmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.
 
Duruşmadan önce kadın örgütleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya Şule Çet'in ailesinin yanı sıra HDP Milletvekilleri Oya Ersoy ve Filiz Kerestecioğlu, CHP Milletvekilleri Gamze Taşçıer ve Necati Tığdır, HDP MYK Üyesi Emine Kaya, SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz ve birçok kadın katıldı.
 
Kadınlar adına açıklama yapan Ekin Şen, Şule Çet cinayetinin arkasında bulunan şiddeti, sömürüyü, eşitsizliği gözler önüne sermek için adliye önünde olduklarını kaydetti, katillerinin gerekli cezaları almasının takipçisi olacaklarını vurguladı. Şen, "Şule Çet’in katil zanlısı patronlarını tutuklamak yerine onları defalarca salan; Şule Çet’in üniversite okuyabilmek için çalışmak zorunda olmasını değil, babasının Şule Çet’e para gönderip göndermediğini sorgulayan hukuk sisteminin adaletini bu defa biz sorgulamak için buradayız" dedi.
 
Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Şen, Çet’in katilleri cezalandırılana kadar da davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi. Kadınlar için özgür bir dünya kurana kadar mücadele edeceklerini dile getiren Şen, sözlerine şöyle devam etti:  "İşte biz bu umudu her geçen gün daha da büyütüyoruz, örgütlüyoruz. Bize iyi, güzel herhangi bir şey vadedemeyecek bu düzen yıkılacak, hayallerimiz özgür kalacak ! Şule Çet’ler, Rabia Naz’lar yaşayacak!"
 
Kadın Meclisleri adına söz alan Rüya İnanir, "Kadın katilleri bilsinler ki; Şule yok ama biz varız. Hiçbir kadının 20. kattan atılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 
 
Şule Çet'in Ağabeyi Şenol Çet, sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Sosyal medya sayesinde bu dava bugüne kadar geldi, umarım bugün güzel bir karar çıkar" diye konuştu.
 
'BİZ KADINLAR BU DÜZENİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ'
 
Şule Çet İçin Adalet Komisyonları adına konuşan Ceren Çoban ise şunları söyledi: "Hepimiz Şule olabiliriz. Şule olmak demek sokakta rahatça dolaşamamak, okurken çalışmak zorunda olmak, çalışıyorken hiçbir güvenliğinin olmamasıdır. Şule için adalet istemek hepimiz için adalet istemek. Biz kadınlar bu düzeni degiştirebiliriz. Zenginlerin adaletini, erkek adaleti dayatmaya çalışanlara karşı kadın adaletini saglayacağız. Aldığımız güç birlikte olmaktan geçiyor. Bugün kendini savunmak zorunda kalan kadınlar tutuklanırken, müebbet hapis cezası alırken, Şule’nin katilleri sokaklarda dolaştı 3 ay. Kadın adaletini hep birlikte saglayacağız.” 
 
Üniversiteli Kadın Kolektifi adına yapılan konuşmada, "Gerici, cinsiyetçi üniversite yönetimine karşı buradayız. Şule bizim sıra arkadaşımızdı. Bu düzen okurken calışmak zorunda bırakıyor, biz kadınlar Şule için adalet istiyoruz" dedi.
 
SKM MYK Üyesi ve İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, “Bu mücadeleden kazanımla çıkmak için buraya geldik. Bugün özsavunmasını gerçekleştiren Name’nin yarın da Nevin’in duruşması var. Biz kendi hayatlarımızı savunmaya devam edecegiz. Biz sokakta mücadele etmeye devam edeceğiz, biz bu mahkemeden de kazanımla çıkacağımızı biliyoruz” diye konuştu.
 
Kadın Savunma Ağı'ndan Aysun Gençtanır, "Kadın ölümleri karşısında sessiz kalmayacağız" dedi.
 
Özgür Genç Kadın Merkezi Koordinasyon Üyesi Tanya Kara ise şunları konuştu: "Katledilen tüm kadınların davalarında adalet isteceğiz, Şule sıra arkadaşımızdı. Biz katledilen kadınlar içim adaleti sokakta yan yana sağlayacaz. Biz yan yana durarsak adalet gelecek, biz kadınlar olarak katledilen tüm kadınların takipçisi olacağız. Gerçek adalet için burada olacağız."
 
HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Biz kadın isimleri saymaktan yorulduk ama mücadele etmekten yorulmadık. Meclis'te daha aktif çalışılması gerekiyor. Kadın dayanışması kadınları yaşatır" diye konuştu