20 Eylül 2024 Cuma

Kadınlar kürtaj hakkı için sokaklara döküldü

Kadınlar Köln ve Paris'te güvenli kürtaj hakkı için sokaklara dökülerek kürtaj hakkının önemine dikkat çekti.

28 Eylül Güvenli Kürtaj Hakkı İçin Uluslararası Mücadele Günü'nde kadınlar Köln ve Paris'te sokaklara döküldü.

KÖLN
Köln Wiener Platz'ta çeşitli kadın örgütleri, kürtaj hakkı için yürüyüş düzenledi. Eylem öncesi alanı gören büyük bir binanın çatısında pankart açıldı. Zora, SKB, Frauen Kollektif, Pia gibi kadın örgütlerinin katıldığı gösteride, Almanca ve Türkçe olarak neden kürtaj hakkına sahip çıkılması gerektiği ve özellikle Avrupa'da kürtaj hakkına ilişkin kısıtlamalar ve engellemeler hakkında bilgiler paylaşıldı.

200'den fazla kadının katıldığı yürüyüş bir saatten fazla sürdü ve SKB Türklerin ve göçmenlerin yoğun bulunduğu sokakta Türkçe olarak bildirisini okudu. Eylem tekrar Wiener Platzt'ta halaylarla son buldu.

PARİS
SKB, CNDF, Droit des Femmes, Femmes Solidaires gibi kadın örgütlerinin çağrıcı ve örgütleyici olduğu yürüyüş Republique Meydanı'nda başladı.

Sık sık sloganlarla kürtaj yasaklarına tepkilerini dile getiren kadınlar yol boyunca renkli görüntülerle çevredekilerin dikkatlerini çekti. Hotel de Ville'de sona eren yürüyüşte Suzy Rojtman kadın örgütleri adına bir konuşma yaparak kürtaj yasaklarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısını yineledi.

Eylemde SKB'li kadınlar yol boyunca bu konuda çıkardıkları bildirilerin dağıtımını gerçekleştirdiler. Eyleme genç kadın örgütü ZORA üyeleri de bayrakları ile katıldılar.