21 Eylül 2024 Cumartesi

Kadınlar ING Bank ve Ay Yapım'a seslendi: Ozan Güven'le sözleşmeni feshet

Deniz Bulutsuz'a şiddet uygulayan Ozan Güven'i protesto eden Kartal Kadın Dayanışması, ING Bank ve Ay Yapım'ı Ozan Güven'le sözleşmelerini feshetmeye çağırdı.

Kartal Kadın Dayanışması, Deniz Bulutsuz'a şiddet uygulayan Ozan Güven'i protesto etti. 

Güven'in reklam yüzü olduğu İNG Bank Kartal Şubesi önünde biraraya gelen kadınlar, "Ozan Güven'le sözleşmeni feshet. Erkek şiddetine karşı İstanbul Sözleşmesini uygula" yazılı pankartı açtı. 

Basın metnini okuyan Münevver Berk, Ozan Güven'in var olan konumunu kullanarak Deniz Bulutsuz'a yönelik uyguladığı şiddeti yalanladığını, aksine kendisinin şiddete uğradığını iddia ettiğini hatırlattı. "Sanıyorlar ki kol kırılır yel içinde kalır. Ancak Deniz Bulutsuz susmadı, bizler de susmuyoruz" diyen Berk, Türkiye'de kadınların, her gün fiziksel, psikolojik, dijital, ekonomik, sosyal ve flört gibi şiddetin çeşitli biçimlerine maruz kaldıklarını belirtti. 

İktidarın her dönem kadın haklarına saldırdığının altını çizen Berk, kadınların yıllarca yürüttüğü mücadeleler sonucu kazanılan İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmaya yönelik söylemlerde bulunduğuna dikkat çekti. 

Kadınların hayatlarından ve haklarından vazgeçmediğinin altını çizen Berk, şöyle devam etti: "Kartal Kadın Dayanışması olarak ING Bank'ı ve devam eden dizisi Babil'in yapım şirketi olan Ay Yapım'ı Ozan Güven'le olan sözleşmesini feshetmeye, kadına yönelik şiddete sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Biz kadınlar her davanın olduğu gibi bu davanın da takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz. Tüm kadınları, kadına yönelik her türlü şiddete karşı ses çıkarmaya, birarada olmaya davet ediyoruz."

Eylem, "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar", "Tesadüf değil erkek şiddeti", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganlarıyla sona erdi.