4 Ekim 2024 Cuma

Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi

Kadıköy'de 2 Şubat'ta yapılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eyleminde gözaltına alınan 23 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bugün Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemlere destek olmak için Kadıköy'de bir araya gelen yurttaşlara dönük polis müdahalesinde gözaltına alınan 23 kişi ifadeleri alınmak üzere Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler birçok noktaya yayıldı. 2 Şubat günü İstanbul Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle dayanışmak için bir araya gelen çok sayıda kişi, polisin saldırısıyla karşılaştı. Saldırıda gözaltına alınanlar 65'i serbest bırakılırken 23 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 23 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan 23 kişi, sağlık kontrolünün ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Çok sayıda avukat örgütü, gözaltına alınanların savunması için meslektaşlarına çağrı yaptı.