4 Ekim 2024 Cuma

Kadıköy Esnaf Dayanışması: Sadaka değil destek bekliyoruz

"Sadaka değil destek istiyoruz" diyen Kadıköy Esnaf Dayanışması, devlete yükümlülüklerini hatırlattı.

Kadıköy Esnaf Dayanışması, "Sadaka değil destek istiyoruz" talebiyle Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde açıklama yaptı.

"Sadaka değil destek istiyoruz. Agam bizimle eğlenir" ve "Ölmek de batmak da istemiyoruz, hayatı değil salgını durduralım" yazılı pankartlar ile elektrik, su, doğalgaz faturalarından muaf tutulması ve kiraların ödenmesi taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı.

Basın metnini okuyan Aydoğan Dülger, pandemi gerekçesiyle ilan edilen kısıtlamaların neticelerinden kimlerin ne şekilde etkileneceğinin hesaplanması gerektiğine dikkat çekti. Dülger, "İlk günden beri ısrarla söylediğimiz tedbirlerin yalnızca 'evde kal' demekle olmayacağını yenilemek istiyoruz. Çalışmadığımız dönemlerin faturaları, vergileri, kiraları çığ gibi büyümektedir" dedi.

Ölmek de batmak da istemediklerinin altını çizen Dülger, Kadıköy Esnaf Dayanışması olarak şu talepleri yineledi:

■ Kira ödemeleri durdurulmalıdır. Sadece dükkan değil nakdi ücret desteği alan herkesin ev kirası ödemeleri de durdurulmalıdır. Mecliste pandemi sürecinde kira bedellerinin indirilmesine dair yasal düzenleme yapılmalıdır.
■ Stopaj vergileri iptal edilmelidir.
■ Pandemi dönemi boyunca ortaya çıkan bütün vergiler silinmelidir.
■ Elektrik, su, doğalgaz gibi faturalardaki vergiler kaldırılmalıdır.
■ Esnafa sıfır faiz ile bir yıl ödemesiz gider karşılama kredisi verilmelidir.

 

Dülger, bu tedbirler alınmakta ne kadar geç kalınırsa yaraların sarılmasının da o kadar geç olacağını dile getirdi ve şöyle devam etti: "Bugüne kadar devlete vergi verenlerin bugün artık devletten destek görme zamanı gelmiştir. Bu süerci hep beraber atlatalım. Sağlıklı günlerde tekrar buluşalım."

Basın metninin ardından söz alan esnaflar, açlıkla başbaşa bırakıldıklarına dikkat çekti. Kendilerine pandemide destek olunmadığını belirten esnafların Saray'ın harcamalarının israf oldğıunu belirtti.

Açıklama, "Sadaka değil destek bekliyoruz", "Saray'a değil esnafa bütçe" sloganlarıyla sona erdi.