21 Eylül 2024 Cumartesi

Kadıköy Belediyesi işçileri: Ek protokol istiyoruz

Kadıköy Belediyesi işçileri, geçinemediklerinin altını çizerek iş bıraktı. "İnsan yerine konulup geçim derdimiz ciddiye alınana dek eylemlerimiz devam edecek" diyen Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Çam, direneceklerini ve muhakkak kazanacaklarını kaydetti.

Kadıköy Belediyesi, dayatılan sefalet ücretlerine, mahkum edildikleri açlık ve yoksulluğa karşı eyleme geçti. Sabah saatlerinde iş bırakan belediye işçileri, "Okullar açılıyor, kara kara düşünüyoruz", "Kızma bize başkan çok yoksuluz", "Faturaları ödeyemiyoruz bu zamlarla yaşayamıyoruz", "Kiralar ortalama 17 bin lira maaşımız 14 bin 500. Barınamıyoruz", "Dipteyim, sondayım, depresyondayım", "Fakirlik kapıdan girince aşk çıkar gider", "Ek protokol istiyoruz", "Bizimkisi bir hak hikayesi", "Emekten, haktan yana büteç istiyoruz. Geçinemiyoruz" dövizleri taşıdı.

BELEDİYEYE 'GEÇİNEMİYORUZ' PANKARTI
Belediye işçileri Kadıköy Belediyesine, "Barınamıyoruz, beslenemiyoruz, geçinemiyoruz. Ek protokol istiyoruz" yazılı dev pankartı sallandırdı.

'AYLARDIR GEÇİNEMEDİĞİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Genel-İş İstanbul Anadolu 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam, aylardır geçinemediklerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. "Geçinebilmek için ek işler yapıyoruz. Bir arkadaşımız yaptığı ek iş sırasında kaza geçirdi, şu an yoğun bakımda" diyen Çam, haftalardır iyileştirmeye yönelik bir öneri beklediklerini söyledi.

'AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMELE DAHİ SUÇLANDIK'
Çam, "Ancak maalesef iyi niyetimizin ve sabrımızın karşılığı oyalama taktiği oldu. Bu sırada SODEMSEN üyesi pek çok belediyeden, atılan iyileştirme adımlarının haberleri geliyor. SODEMSEN üyesi Kadıköy'ün neyi beklediğini anlayamıyoruz. Arkadaşlar, bir gün iş bıraktık diye, isim isim fişlendik. Yetmedi, halka şikayet edildik; bizzat hizmet götürdüğümüz Kadıköylüyle düşmanlaştırılmaya çalışıldık. Sosyal demokrat bir belediyede yasal hakkımızı kullandığımız halde AKP'nin ekmeğine yağ sürmekle dahi suçlandık" ifadelerini kullandı.

'DERDİMİZ CİDDİYE ALANINA DEK EYLEMLERİMİZ SÜRECEK'
Bununla da yetinmeyen patronun yevmiyeleri keserek yıldırma yoluna gittiğini vurgulayan Çam, şöyle devam etti: "Yattığı gün biten maaşlarımızın bir de kesintiye uğraması son darbe oldu. Fakat hiçbir şey yapmadan oturup beklersek hiçbir şey olmayacak! Başarıya ulaşan işçiler eylem koyarak başardılar. Bizim de başka çaremiz yok. Bu nedenle bir kez daha hep birlikte iş bırakıyoruz. İnsan yerine konulup geçim derdimiz ciddiye alınana dek eylemlerimiz devam edecek."