20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ'lilerden işgale karşı tek yumruk olma çağrısı

Türk devletinin işgal saldırıları ve erkek şiddetiyle mücadele eden JKŞ üyeleri, Rojava kadın devrimine yönelik saldırılara karşı mücadele mesajı verdi. Saldırıların kadın iradesini kıramayacağını vurgulayan JKŞ'liler, dünyanın farklı ülkelerinde mücadele eden kadınlara dayanışma çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Erkek şiddeti ve işgal saldırılarına karşı aylardır kampanya çalışmalarını sürdüren JKŞ üyeleri, Türk devletinin işgal saldırılarına kadınları örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırdı.

'DİRENİŞİ BÜYÜTMEK İÇİN TEK YUMRUK OLUN'
ETHA'ya konuşan JKŞ'li İman Xidir, işgal alanlarını genişletmek isteyen Türk devletinin saldırılarına emperyalist güçlerin onay verdiğini ve sessiz kaldığını dile getirdi. İman Xidir, "Bölgeye yönelik 10 yıldır süren bu saldırılar, kadınların ve halkların iradesini kırmak için gerçekleştiriliyor" dedi. İşgale karşı mücadeleyi büyüteceklerini dile getiren İman Xidir, farklı ülkelerdeki kadınlara şu çağrıyı yaptı: "Bütün dünya kadınlarına sesleniyoruz; direnişimizi ve mücadelemizi büyütmek için tek yumruk olun. Bütün dünya kadınlara çağrımızdır, erkek egemen zihniyete ve şiddete karşı durun."

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
İşgal saldırılarının iradelerini geriletemeyeceğini dile getiren Betül Xalef, kadınların erkek egemenliği ve şiddete karşı mücadele etmekte kararlı olduğunu dile getirdi. Betül Xalef, "Ne kadar saldırı gerçekleştirseler de kadın iradesi kırılamaz. Türk devleti gibi bize karşı olan bütün kapitalist devletlere
karşı sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Mücadelelelerinde devrim şehitlerini örnek aldıklarını belirten Betül Xalef, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Her zaman onların yolunun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI
JKŞ'li kadınların erkek şiddeti ve işgal saldırılarına karşı mücadeleyi büyüteceklerini dile getiren Gulistan Seid de "Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Türk devletinin bize yönelik saldırıları irademizi kırmak içindir ama asla irademizi kıramayacak. JKŞ'li kadınlar olarak saldırılara karşı birlik olacağız" ifadelerini kullandı. Gulistan Seid, dünyanın farklı ülkelerinde mücadele eden kadınlara, işgal saldırılarına karşı dayanışma çağrısı yaptı.