20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ'liler Rojhilat ve İran'a direnen kadınları selamladı

JKŞ üyeleri, molla rejiminin yasaklarına karşı aylardır Rojhilat'a ve İran kentlerinde direnen kadınları selamladı. Kobanê ve Qamışlo'da yapılan eylemlerde "Rojava'dan Rojhilat'a yaşasın kadın devrimimiz" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) "Rojava'dan Rojhilat'a ve İran'a, yaşasın kadın devrimimiz" sloganıyla Kobanê ve Qamışlo'da basın açıklamaları gerçekleştirdi.

İran molla rejiminin kadın düşmanı politikalarına dikkat çekilen eylemlerde, saçı göründüğü gerekçesiyle Jina Emini'nin katledilmesiyle başlayan ayaklanma selamlandı. Eylemlerde "Jin, jiyan, azadî" sloganı ile birlikte İran'da yaşayan Kürt, Fars, Azeri, Türkmen, Arap ve Beluci kadınların öncülüğünde başlayan eylemlerin, erkek egemen rejimi felç ettiği vurgulandı.

Kobanê'de Özgür Kadın Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde Rojhilat devriminden fotoğraflar ile Paris'te katledilen Evin Goyi'nin fotoğrafları taşındı. Eylemde "Yaşasın kadın devrimi" ve "Yaşasın İran halklarının direnişi" sloganları atıldı.

JKŞ adına açıklama yapan Bihar Mistefa "Devrim toprağı Rojava'dan, İran, Rojhilat ve Belucistana sesleniyoruz. İslamcı, gerici, faşist ve erkek egemenlikçi kapitalist rejimi kadınların ve ezilen cinslerin örgütlü mücadelesi çökertecek. Rojavalı komünist kadınlar olarak molla rejimine karşı kız kardeşlerimizin ayaklanma ateşini kararlı ve inançlı çalışma ile tutuşturmak ve büyütmek için bizler de meydanlara çıkmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

İran halklarının devrimci mücadele tarihini hatırlatan Bihar Mistefa, "İranlı ve Rojhilatlı kadın yoldaşlarımıza söyleyeceğimiz en önemli şey şudur, birliğinizi koruyun, örgütlülüğünüzü yükseltin, öz savunmanızı güçlendirin, özsavunma birliklerinizde silahlarınıza sarılın" diye konuştu.

İran rejiminin çöküşünün hızlandığını belirten Bihar Mistefa, direnişin aylardır sürdüğünü hatırlattı ve şunları söyledi: "Erkek zihniyet düzenine karşı savaşta yoldaşlık ruhu ile bir kere daha diyoruz ki Devrimci Komünist Kadınlar yanınızdadır."

'YAŞASIN KADIN DEVRİMİ'
Qamışlo'da TKŞ binası önünde yapılan eylemde de Rojhilat ve İran kentlerinde kadınlar öncülüğünde devam eden ayaklanma selamlandı. JKŞ adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sokakta baş örtüsü zorunluluğuna karşı başını açarak dans eden kız kardeşim, mollaların binalarını yakan kız kardeşim, idam, taciz ve tecavüze karşı diz çökmeyen kız kardeşim, 'jin jiyan azadi' sloganı etrafında tüm dünya ezilenlerini birleştiren kız kardeşim, devrimin kuruluşunda ve savunmasında yerini alan kadın yoldaşlar yanındadır. Devrim için ayağa kalkan, devrimin kuruluşunda ve savunmasında zorlu süreçlerden geçen Rojavalı kadınlar seni çok iyi anlıyor. Kalpleri mücadelenizin yanında atıyor."

Eylemde sık sık "Yaşasın kadın devrimi" ve "Yaşasın kadınların direnişi" sloganları atıldı.