20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ'den JIN TV'ye yönelik saldırıya açıklama: Boşalan yerlerini dolduracağız

Özgür basın emekçilerinin Kobanê direnişinde, Rakka'dan Serêkaniyê savaşlarına kadar korkusuzca yaşananları ezilen dünya halklarına aktardığı için hedef alındığını kaydeden Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), "Kobanê direnişinde, Rakka'dan Serêkaniyê savaşlarına kadar korkusuzca yaşananları ezilen dünya halklarına aktarmak için kameralarıyla mevzilerde yer alan özgür basın emekçileri" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), işgal saldırılarını dünyaya duyurdukları için hedef alınan JIN TV'ye yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Faşist Türk devletinin Rojava kadın devrimine saldırılarının  sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Türk devleti, devrim topraklarımıza yönelik saldırılarında devrimin öncüleri ve kadınları hedef almaya devam ediyor" denildi.

'ROJAVA DEVRİMİ BİR KADIN DEVRİMİDİR'
22 Ağustos günü Qamişlo-Amude yolu üzerinde, basın çalışanlarına ait bir aracın hedef alındığını, Jin TV'ye ait araçta bulunan Necimedîn Feysel Hec Sînan şehit düştüğünü ve bir gazetecinin de yaralandığı hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: "Rojava devrimi, bir kadın devrimidir. Barbar DAİŞ çetelerinin Suriye topraklarına saldırdığı ilk andan itibaren devrim savunmasında yer alan, zılgıtlarıyla çetelere korku saçan kadınlardı. Rojava kadın devrimi, tüm dünya kadınları ve halkları için umut ışığı oldu. Dünya kadınlarına mücadele gücü veren bu devrimin duyulmasını sağlayan basın emekçileri bu nedenle hedef alınıyor.

'ÖZGÜR BASIN EMEKÇİLERİ KORKUSUZCA DÜNYAYA DUYURDU'
"Kobanê direnişinde, Rakka'dan Serêkaniyê savaşlarına kadar korkusuzca yaşananları ezilen dünya halklarına aktarmak için kameralarıyla mevzilerde yer alan özgür basın emekçileri, bir şehit daha verdi. Kadın devrimini ve yaratıcılarını dünyaya duyurmak için görev başında bulunan Jin TV çalışanları bu nedenle hedef alındı. Kadın gazeteciler, DAİŞ ve Türk devletinin kadınlara yönelik tüm saldırıları ve katliamların duyurulmasını sağlayan en önemli yol arkadaşlarımızdı. Bugün Türk devletinin özel olarak Jin TV'yi hedef alması, tam da bu nedenledir.

'BOŞALAN YERLERİNİ DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
"Devrimci Komünist Kadınlar olarak, Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı devrimimizi ve kazanımlarımızı savunmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Basın emekçilerine, kadın yoldaşlarımıza yönelik saldırıların karşısında her birimiz bu topraklarda yaşanan tüm acıları ve sevinçleri, tüm saldırıları ve kazanımları yaymaya, anlatmaya onların boşalan yerlerini doldurmaya devam edeceğiz."