20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ üyeleri devrim şehitlerini andı

Rojavalı komünist kadınlar Kasım Şehitler Ayı nedeniyle Filistin ve Rojava'da işgal saldırılarında yaşamını yitirenleri andı. 25 Kasım kadına dönük şiddete karşı mücadele günü kapsamında ev toplantıları gerçekleştirildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri Qamişlo'da siyonist İsrail'in Filistin'e ve Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarında yaşamını yitirenler için mevlüt okuttu. Onlarca kadının katıldığı mevlütte Kasım Şehitler Ayına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Filistin ve Kürt halklarının birlik ve dayanışmasının önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Mevlütte, işgal saldırılarında yaşamını yitirenler için lokum ve şeker dağıtıldı. 

JKŞ 25 KASIM ÇALIŞMALARINI EV TOPLANTILARIYLA SÜRDÜRÜYOR
JKŞ üyeleri Qamişlo'da "Kadının ev içi emeği toplumsaldır" şiarıyla yürüttüğü kampanya kapsamında ev toplantıları gerçekleştirdi. Yapılan toplantılarda, ev içi emekle ilgili hazırlanan sinevizyon izlendi. Ev içi emek ve kadına dönük şiddete karşı mücadelenin önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Kadınlarında katıldığı tartışmalarda, kadının ev içindeki emeğinin görünür olmasının önemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantılarda, 25 Kasım günü yapılacak eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yapıldı.