20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ: Türk devleti hesap verecek

Yusra Derwêş, Lîman Şiwêş ve Firat Tûma'nın katledilmesine ilişkin açıklama yapan JKŞ, "Özellikle kadın düşmanı DAİŞ'in yargılanması kararından sonra Rojava'nın geneline saldırılarını arttıran faşist Türk devletinin kadın düşmanı politikalarına karşı bütün kadınları örgütlenmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ),  Yusra Derwêş, Lîman Şiwêş ve Firat Tûma'nın katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Faşist sömürgeci Türk devletinin saldırısında Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve şoför Firat Tûma şehit düştü. Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Gabî Şemûn ise yaralandı. Şehitlerimiz Yusra Derwêş, Lîman Şiwêş ve Firat Tûma'nın ailelerine ve tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz.

Faşist şef Tayyip Erdoğan kana doymuyor. Türk devleti yıllardır devam eden saldırılarını, Özerk Yönetim'in tutuklu DAİŞ'lileri yargılayacağını duyurmasının ardından artırdı. Bugünkü saldırı, Astana'da bölge halklarının kaderi üzerine yapılan pazarlıklar sürerken gerçekleştirildi. Her fırsatta Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'yi yok etmek isteyen Türk devleti, bugün de Özerk Yönetimimizin temsilcilerini hedef aldı.

Şehit Yusra Derwêş ve Lîman Şiwêş aynı zamanda kadın devrimimizin toplumsal alandaki iki öncüsüdür. Faşist işgalci Türk devleti her seferinde kadın devrimimize ve öncülerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ile devrimimizin kadın iradesini yok etmek istiyor. Daha önce Özerk Yönetimin kadın bakanı Zeynep Saruxan yoldaşı hedef alan erkek egemen faşist Türk devleti bütün gücü ile devrimimizin kadın iradesini kırmaya çalışıyor. Özellikle kadın düşmanı DAİŞ'in yargılanması kararından sonra Rojava'nın geneline saldırılarını arttıran faşist Türk devletinin kadın düşmanı politikalarına karşı bütün kadınları örgütlenmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) olarak bu faşist saldırıyı lanetliyoruz. Şehit Yusra ve şehit Lîman aynı şehit Hevrin Xelef, Zehra Berkel, Zeynep Saruxan, Zilan Destan gibi uzun yıllar kadın devriminin öncüleri ve inşacıları olmuşlardır. Bizler bir kez daha komünist kadınlar olarak canlarını feda ederek bu devrimi kadın özgürlük bilincine dönüştüren binlerce kadın şehidimizin takipçisi olacağız. Her alanda devrimimizi inşa ederek ve savunarak hesap sormaya devam edeceğiz.

Bu bir insanlık suçudur. Sorumlularının uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekir. Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı devam eden bu sessizlik bozulmalıdır. Başta Kürt, Arap ve Süryaniler olmak üzere bölge halklarımız hesap sormak için harekete geçmelidir. Halklarımız, faşist Türk devletinin saldırılarına karşı Özerk Yönetimi daha fazla sahiplenmeli ve Rojava devrimini korumak için seferber olmalıdır. İşgalcileri topraklarımızdan kovana kadar direneceğiz! Kahrolsun sömürgecilik, yaşasın direnişimiz! Yaşasın Kadın Devrimimiz!"