20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ Sözcüsü Sido: 8 Mart'a deprem günlerinde gitsek de direnişimizi büyütüyoruz

JKŞ Sözcüsü Fadya Sido kadınların 8 Mart'ta özgürlüklerini gördüğünü ve bunu savunmak için büyük bir direniş yürüttüklerini kaydetti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) sözcüsü Fadya Sido 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dair ETHA'ya konuştu. Fadya Sido bu yıl ki 8 Mart'ta Maraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle sadece yürüyüşler yapılacağını belirtti.

Binlerce insanın enkaz altında kaldığını hatırlatan Fadya Sido, "Gerçekten çok büyük bir acı, bu acı bizi de çok etkiliyor. O kadar insan hala enkaz altında, o kadar insan katledildi. Enkaz da katledilenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

8 Mart'ın diriliş günü olduğunu belirten Fadya Sido şunları vurguladı: "8 Mart'a böyle zorlu deprem günlerinde gitsek de direnişimizi büyütüyoruz. 8 Mart kadınların diriliş günü oldu. Kadınlar birlikte adım adım, el ele bu günü sürdürüyorlar. Bugün bütün dünyaya seslerini ulaştırıyorlar. Kadınlar bugünde özgürlüklerini gördüler ve savundular. Bunu savunmak için büyük bir direniş yürütülüyor. Bu yüzden 'Jin jiyan azadî bijî berxwedan' diyoruz."

Fadya Sido konuşmasının sonunda kadınların 8 Mart'ını kutladı: "Dünya kadınlarına, emekçi kadınlara, bütün şehit anne ve eşlerine, hapishanelerde direnen kadınlara, Rojhilat ve İran'da direnen kadınlara selam yolluyoruz. Tüm emekçi kadınların 8 Mart'ı kutlu olsun."