20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ: Saldırılara karşı dayanışmayı büyütelim

JKŞ Qamişlo Kantonu Özerk Yönetim Temsilcilerinin katledilmesini Hesekê'de basın açıklaması ile kınadı. Wîdat Mihemed şehitlerin ailelerine ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı diledi, "Özerk yönetim temsilcilerini katleden Türk devleti hesap verecek" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) 20 Haziran günü Tirbespiyê-Qamişlo yolunda Özerk Yönetim Temsilcilerinin, Türk devletine ait SİHA tarafından katledilmesini kınadı.

Hesekê'de bulunan TKŞ binasında yapılan basın açıklamasını JKŞ'li Wîdat Mihemed okudu. Wîdat Mihemed, Faşist sömürgeci Türk devletinin saldırısında Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Eşbaşkan yardımcısı Lîman Şiwêş, ve Meclis Üyesi Firat Tûma'nın şehit düştüğü Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Gabî Şemûn'un yaralandığını hatırlatarak ailelere ve halklara başsağlığı diledi.

İşgalci Türk devletinin saldırılarını uzun bir süredir devam ettirdiğini söyleyen Mihemed, Özerk Yönetimin tutuklu olan DAİŞ'lileri yargılayacağını duyurmasının ardından arttığına dikkat çekti. Son saldırının, Astana'da bölge halklarının kaderi üzerine pazarlıklar yapıldığı sırada gerçekleştiğini kaydeden Wîdat, Özerk Yönetim sistemine olan düşmanlığın son hedefinin, Özerk Yönetim temsilcileri olduğunu söyledi.

'KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARA KARŞI ÖRGÜTLENMEYE HESAP SORMAYA '
Yusra Derwêş ve Lîman Şiwêş'in kadın devriminin öncülerinden olduğuna dikkat çeken Wîdat, öncü kadınlara yapılan saldırılarla kadın iradesinin yok edilmek istendiğini söyledi. Wîdat, "İşgalci Türk devletinin kadın düşmanı politikalarına karşı kadınları örgütlenmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz" dedi.

"JKŞ olarak bu faşist saldırıyı lanetliyoruz" diyen Mihemed "Bizler bir kez daha komünist kadınlar olarak canlarını feda ederek bu devrimi kadın özgürlük bilincine dönüştüren binlerce kadın şehidimizin takipçisi olacağız. Her alanda devrimimizi inşa ederek ve savunarak hesap sormaya devam edeceğiz" dedi.

Bu bir insanlık suçudur diyen Widat Mihemed son olarak şunları belirtti: "Sorumlularının uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekir. Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı devam eden bu sessizlik bozulmalıdır. Başta Kürt, Arap ve Süryaniler olmak üzere bölge halklarımız hesap sormak için harekete geçmelidir. Halklarımız, faşist Türk devletinin saldırılarına karşı Özerk Yönetimi daha fazla sahiplenmeli ve Rojava devrimini korumak için seferber olmalıdır."

Açıklama "Yaşasın direnişimiz, "Yaşasın kadın devrimi", "Kahrolsun faşist Türk devleti" sloganlarıyla bitirildi.