20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ Jin TV aracına yönelik saldırıyı protesto etti

JKŞ Türk devletinin Jin TV aracına yönelik SİHA saldırısına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Basın emekçilerine, kadın yoldaşlarımıza yönelik saldırıların karşısında her birimiz bu topraklarda yaşanan tüm acıları ve sevinçleri, tüm saldırıları ve kazanımları yaymaya, anlatmaya onların boşalan yerlerini doldurmaya devam edeceğiz" dedi. 

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Türk devletinin JİN TV aracına yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Hesekê’de TKŞ binası önünde yapılan açıklamayı Ekîn Îsyan okudu.

Îsyan, "Rojava kadın devrimi, tüm dünya kadınları ve halkları için umut ışığı oldu. Dünya kadınlarına mücadele gücü veren bu devrimin duyulmasını sağlayan basın emekçileri bu nedenle hedef alınıyor" dedi.

Özgür basın emekçilerinin DAİŞ çetelerinin ve Türk devletinin devrime yönelik saldırılarını ezilen dünya halklarına aktarmak için kameralarıyla mevzilerde olduğunu kaydeden Îsyan açıklamanın sonunda şunları belirtti: "Kadın devrimini ve yaratıcılarını dünyaya duyurmak için görev başında bulunan Jin TV çalışanları bu nedenle hedef alındı. Devrimci Komünist Kadınlar olarak, Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı devrimimizi ve kazanımlarımızı savunmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Basın emekçilerine, kadın yoldaşlarımıza yönelik saldırıların karşısında her birimiz bu topraklarda yaşanan tüm acıları ve sevinçleri, tüm saldırıları ve kazanımları yaymaya, anlatmaya onların boşalan yerlerini doldurmaya devam edeceğiz." 

Eylem, "Jin, jiyan, azadî” sloganları ile sona erdi.