20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ: Efrîn'i mutlaka özgürleştireceğiz

Kobanê'de JKŞ Türk devletinin Efrîn'e yönelik başlattığı savaşın 6. yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada "Aradan 6 yıl geçti ama Efrîn halkı direnmeye devam ediyor" denildi. JKŞ açıklamanın sonunda 8 Mart çalışmalarının startını verdiklerini de belirtti.

Devrimci Komünist Kadınlar(JKŞ) 19 Temmuz Parkı'nda Efrîn'e yönelik savaşın başlangıcının 6. yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde "Avestaların, Barinlerin toprağını işgalcilere bırakmayacağız" yazılı pankartı açıldı. JKŞ'liler sık sık "Jin, jiyan, azadî" ve "Yaşasın Efrîn direnişimiz" sloganları attı.

Park'ın girişinde açıklama yapan Bihar Mistefa, sömürgeci Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesinin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlattı. Türk devletinin Efrîn ile başlayarak Rojava kentlerine yönelik parça parça işgal saldırılarının devam ettiğini vurgulayan Bihar Mistefa, "Her şeye rağmen bugün Rojava devrimi hala ayakta ve sömürgeci faşist Türk devletinin aralıksız saldırıları altında direnmeye ve devrimin inşasına devam ediyor" dedi.

Efrîn'de halk ile YPG, YPJ ve komünist savaşçıların büyük bir direniş sergilediklerini hatırlatan Bihar Mistefa, "Avesta Xabur tarih yazdı, Türk ordusunun tekniğine karşı bedenini silaha dönüştürdü. Enternasyonal devrimciler Efrîn'i savunmak için bir kere daha seferber oldular. Komünistler her zaman olduğu gibi Efrîn'de de yerlerini aldılar. Komünist savaşçılar Tirej, Özgür ve Zeynel Efrîn dağlarında ölümsüzleşirken Yeni Zelanda'lı enternasyonal devrimci Şahin Hüseyni'de yoldaşlarının yanı başında şahadete ulaştı. Aradan 6 yıl geçti ama Efrîn halkı direnmeye devam ediyor. Efrîn Kurtuluş Güçleri Türk ordusu ve çetelerine aman vermiyor. Efrîn cephesi işgalcilere ve sömürgecilere mezar oluyor" şeklinde konuştu.

8 Mart'a yaklaşırken tarihten aldıkları güçle direneceklerini vurgulayan Bihar Mistefa açıklamanın sonunda şunları vurguladı, "8 Mart'a yürüdüğümüz bugünlerde tarihimizden aldığımız güçle işte biz kadınlar buradayız, Efrin için direndik, yemin ettik. Efrîn'i mutlaka özgürleştireceğiz. İşte burada bir kere daha söz veriyoruz, Rojava devrimini ve Kadın devrimimizi sonuna kadar savunacağız. İşgalcileri topraklarımızdan kovacağız. Biz komünist kadınlar Efrînli kadın yoldaşlarımızla el ele, Serêkaniyêli, Girê Spîli kadın yoldaşlarımızla el ele işgale karşı savaşacağız. Kobanê'den, Halep'den, Hesekê'den, Qamişlo'dan, Dêrik'den kadın yoldaşlarımızla; Arap, Ermeni, Süryani kadın yoldaşlarımızla el ele özgür ülkemizde kadın devrimimizi büyütecek ve sosyalizme doğru ilerleteceğiz."

JKŞ üyeleri açıklamanın sonunda 8 Mart çalışmalarının da startını verdiklerini açıkladılar.