4 Ekim 2024 Cuma

Jinnews muhabiri Melike Aydın'ın duruşması ertelendi

Jinnews muhabiri Melike Aydın'ın haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri ve haberleri nedeniyle yargılandığı dava, dosyada yer alan delillerin TEM'den yeniden gönderilmesi ve başka bir dosyadaki tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Jinnews muhabiri Melike Aydın hakkında haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri ve haberleri gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, gazeteci Aydın ve avukatı Şükran Öztürk hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Aydın, haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin gazetecilik faaliyetleri kapsamında olduğunu belirterek, gazeteciliğin suç sayılamayacağını ifade etti.

GİZLİ TANIKLARIN DİNLENMESİ İSTENDİ
Duruşmada savcı, dosyada toplanan deliller hakkında bir yargılamanın bulunup bulunmadığına ilişkin TEM'e yazı yazılması ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER) yöneticileri hakkındaki dosyada yer alan gizli tanıkların dinlenmesini istedi.

Aydın'ın avukat Şükran Öztürk, savcının taleplerinin yargılamaya hukuki bir yarar sağlamayacağını belirterek, reddini istedi.

Mahkeme ise savcının taleplerini kabul ederek, duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.