4 Ekim 2024 Cuma

İzmir'de yine polis saldırısı yine direniş 

Boğaziçi direnişinde gözaltına alınan ve tutuklananlarla dayanışmak için İzmir'de yapılmak istenen eyleme saldıran polis çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Saldırılara rağmen kitle alandan ayrılmayarak, direnişi sürdürdü. 

İzmir Üniversite Dayanışması'nın Boğaziçi direnişinde tutuklananların serbest bırakılması talebiyle Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak istediği eylem engellendi. 

Açıklama öncesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni ablukaya alan polis, Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne de kapattı. 

ESP İZMİR İL ÖRGÜTÜ ABLUKAYA ALINDI
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü binasının önünü de ablukaya alan polis, binadan çıkan sosyalistleri GBT kontrolü adı altında taciz etti. 

Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne gitmek isteyen çok sayıda kişi polis saldırısına maruz kaldı ve işkenceyle gözaltına alındı. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDI
Ara sokaklarda buluşan çok sayıda kişi sloganlarla Gündoğdu Meydanı'na çıktı. Burada da polis saldırısıyla karşılaşan kitle, saldırıya rağmen alanı terk etmedi. 

MİLLETVEKİLLERİNDEN POLİSE TEPKİ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Garo Paylan ve Mahmut Toğrul polis saldırısına tepki gösterdi. Yasaklama kararının gösterilmesini isteyen vekiller, "Protesto anayasal haktır" dedi. 

Gündoğdu Meydanı'nda polis saldırısı sürüyor ancak buna rağmen alanı terk etmeyen kitle sloganlarla direnişe devam etti.