22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de sosyalistler yaşam grevine çağırdı

İzmir'de 1 Mayıs'a çağıran sosyalistler polisin tüm engellemelerine rağmen, işçi ve emekçilere seslendi. İktidarın halkları değil sermayedarları düşündüğünü vurgulayan sosyalistler, yaşamak için yaşam grevini örgütlemeye çağırdı.

İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 1 Mayıs çalışmaları kapsamında Gaziemir'de bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) işçilere seslendi ve 1 Mayıs'a çağırdı.

"Evde kal" çağrılarına rağmen işçiler çalışmaya zorlanırken polis sosyalistlerin 1 Mayıs çağrılarını engellemeye çalıştı. Sosyal mesafe ve salgına karşı gerekli önlemleri alan sosyalistler, tüm engellemelere rağmen işçilere seslendi.

YAŞAMAK İÇİN YAŞAM GREVİ'NE
Patronların kar hırsına rağmen çalışmaya zorlanan işçilerin sağlıksız koşullarda, sermayedarların kesesi boşalmasın diye işbaşı yapmaya zorlandığını kaydeden sosyalistler, "İşçiler, kardeşler gelin sosyalizmi örgütleyelim" dedi. İktidarın, halkların yaşam hakkını gasp ettiğini vurgulayan sosyalistler 1 Mayıs'ta genel grevi örgütlemeye, yaşamak için yaşam grevine çağırdı.