4 Ekim 2024 Cuma

İzmir'de Özgür Öğrenci İnisiyatifi kuruldu

İzmir'de üniversite öğrencileri YÖK'ün kuruluş yıl dönümünde Özgür Öğrenci İnsiyatifi'ni kurdu.

İzmir'deki üniversite öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunun 40. yıl dönümünde Özgür Öğrenci İnisiyatifi'ni kurdu.

Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla kuruluşunu ilan eden öğrenciler, salona "Özgür üniversitelerle aydın gençliğine" pankartı astı. Metnin Kürtçesini Nazlıcan Yıldız, Türkçesini ise Vedat Karagülle okudu.

'TÜM ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARI REDDEDİYORUZ'
Açıklamada, tüm saldırı, terörize etme ısrarları, gözaltı ve tutuklamalara rağmen öğrenci eylemlerinin büyüyerek sürdüğü ifade edildi. Eğitimin toplumsal gereklilik ve temel haklardan biri olduğu kaydedilen açıklamada, "Eğitimin anadilde, parasız, bilimsel ve demokratik olması şiarıyla üniversitelerde örgütleniyoruz. Aydın gençlik kimliğimizin bizlere yüklediği sorumluluk bilinciyle belediyelerden üniversitelere kayyım rejimini; iktidarın yönetim aracı olarak YÖK'ü; ÖGB ve polislerin kampüslerde bulunmasını; kampüslerde etnik, dilsel ve kültürel kimliklere karşı gelişen faşist çete saldırıları ekonomik krizi, eril zihniyete dayalı eğitim sistemini, barınma sorununu ve kampüslerde karşı karşıya kaldığımız tüm anti-demokratik uygulamaları reddediyoruz" diye belirtildi.

'ÖRGÜTLENELİM, GÜÇLENELİM'
Özgür üniversitelerin örgütlü mücadele ile olacağına vurgu yapılan açıklamada, "Bu düsturla kampüslerde ve yurtlarda örgütsüz tek bir öğrenci kalmaması için mücadele edeceğiz. İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi olarak ilanımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Örgütlenelim, birleşelim, güçlenelim" çağrısı yapıldı.