21 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de kadınlar Pınar için eylem yaptı 

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu, Pınar Gültekin nezdinde katledilen kadınlar için eylem yaptı. Türkiye'nin kadın mezarlığına çevirilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden kadınlar, iktidara İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu uygulama çağrısı yaptı. 

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu, Pınar Gültekin şahsında katledilen kadınlar için eylem yaptı. 

"Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" pankartıyla Konak'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat çekildi. Açıklamada, "Çözüm belli, kadınları çocukları koruyacak mevcut yasalar varken her gün şiddet ve katliam haberleri alıyoruz yasaları uygulayın, yaşatın. ‘Namus' algısıyla cezai indirim, iyi hal indirim, tahrik indirimi uygulamayın" denildi.

"Gökkuşağının renklerinden rahatsız olup gri kuşananlar nefret suçu işliyor, şiddeti körüklüyor. Kadını aileye, anneliğe ve eve hapseden toplumsal cinsiyet rollerine karşı kadın, erkek, çocuk, LGBTİ+ tüm bireyler için eşit ve özgür bir dünya istiyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, dün akşam Pınar için Alsancak'ta yapılan eyleme yönelik polis saldırısında kadınların işkence görmesine tepki gösterildi.

Açıklamada, şöyle devam etti: "Buradan sesleniyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Bizler İstanbul Sözleşmesinin, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Eril söylemlerle sözleşmenin gereğini yapmayan kolluk kuvvetlerine, erkek yargıya, patriyarkaya, iktidara, Cemal Metin Avcı'ya hep birlikte Pınar Gültekin'in ve tüm kadınların katledilişinin hesabını soracağız. Bu memleketin kadın mezarlığına çevirilmesine izin vermeyeceğiz."

Eylem, "Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları ve alkışlarla sona erdi.