21 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de ihraçlara karşı oturma eylemi 131. haftasında

"KHK'lar gidecek biz kalacağız" şiarıyla 131 haftadır eylemlerine devam eden Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube, AKP eliyle artan eşitsizliği, adaletsizliği, tırmanan kirli savaşları, baskı ve zorbalığı protesto etti.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle "İşimizi geri istiyoruz, alacağız" şiarıyla eylemlerine 131.sini gerçekleştirdi.

Karşıyaka İskele karşısında yapılan basın açıklamasında "KHK'ler gidecek biz kalacağız, karanlığa teslim olmayacağız, işimizi geri alacağız" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Türkiye'de gelir dağılımında adaletsizlik yaşandığını söyleyen Kılıç, buna karşı itirazlarını sürdüreceklerini belirtti. Kılıç, "Ülkede küçük bir azınlığın yaşadığı şatafatlı yaşamın yanında açlıkla kıvranan milyonlar oldukça kimse bizden bir köşeye çekilip sessiz kalmamızı isteyemez. İntihar vakaları arttıkça, anaların gözyaşı sürdükçe, tiyatro izlemek, oyun yazarından dolayı suç sayıldıkça itirazlarımız sürecektir" diye konuştu.

İhraçları için kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'ndan merhamet beklemediklerini ifade eden Kılıç, 131 haftadır süren eylemlerini tek bir KESK'li dahi dışarıda kalmayıncaya kadar devam ettireceklerini dile getirdi. Kılıç, "Bir çocuğun tırnağının kanamaması, gülüşünün eksilmemesi, bir gencimizin daha intihar etmemesi, bir ananın tek bir damla gözyaşının akmaması için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Ama işimize dönelim diye zalime diz çökmek aklımızın ucundan dahi geçmez. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Biat etmedik etmeyeceğiz. Biz kazanacağız, geri döneceğiz" diye konuştu.