22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de Günseli Uğur'un sürgün edilmesi protesto edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi SES İş Yeri Temsilcisi Günseli Uğur'un sürgün edilmesini protesto eden sağlık örgütleri ve sendikalar, görevlendirme adı altında Uğur'un sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Dokuz Eylül Asistan Hekim İnisiyatifi, Eğitim-Sen 3 Nolu Üniversiteler Şubesi, Eğitim-İş, Genel Sağlık-İş, Ses İzmir Şubesi, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, İzmir Tabip Odası, Tez Koop İş 2 Nolu Şube, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur'un sürgün edilmesini Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti.

Kabul edilebilir bir görevlendirme olmadığını belirten SES İzmir Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy, "Günseli uğur, 15 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin değişik birimlerinde özveri ile görevini yapmış sağlık emekçisi bir Hemşiredir. Sendika işyeri temsilcisinin başlıca görevi çalışanların sorunlarını dile getirmesi, bunları gerekli mercilerle paylaşmasıdır. Yine bir sağlık emekçisi olarak halk sağlığı için hem de emekçilerin hakları için üzerine düşen görevini tam olarak yapmıştır. Görevlendirme adı altında, salgının erken gevşetilen kurallar nedeniyle sönümlenmeden yeniden daha da hızlı yayılmaya başlamış olduğu bu dönemde, bunu normal bir görevlendirme olarak düşünmemiz olanaksızdır. Hastanelerde bu kadar hemşire açığı varken, sağlıkçılarda tükenmişlik zirvede iken geçici görevle hastanelerden personel çekilmesi kabul edilir bir görevlendirme değildir" dedi.

'BU KARAR PANDEMİYLE MÜCADELEYİ SEKTEYE UĞRATMAKTADIR'
Pandemi ile mücadelenin en önündeki sağlık emekçilerine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Yücesoy, "Hakkını arayan sağlık emekçilerini cezalandırmak kabul edilebilir değil. Bir an önce bu hukuksuz işlemden vazgeçilerek, sürgün kararı durdurulmalıdır. Bu kararlar sağlık emekçilerinin iş barışını ve huzurunu bozarak Pandemiyle mücadeleyi sekteye uğratmaktadır.Aylardır Pandemi ile mücadelede özveri ile insanüstü bir çaba gösteren ve artık tükenmişlik yaşayan sağlık emekçilerinin motivasyonunu olumsuz etkileyen tüm uygulamalardan vazgeçip taleplerini karşılayın. Sağlıkçılara baskıyı, sürgünü durdurun! Sorunlarına kulak verin. Özlük haklarını verin. Yetersiz personelle çalışmaya dur deyin. Kadrolu güvenceli istihdam sağlayın. Yapılan bu sürgün işlemi hukuksuzdur. Bu hukuksuz işlem geri çekilene kadar mücadelemizi daha da yükselteceğiz" diye konuştu.