4 Ekim 2024 Cuma

İzmir'de Gökhan Güneş eylemi: Onun kirpiğine zarar vermenize izin vermeyeceğiz

İzmir'de Gökhan Güneş için yapılan eylemde konuşan ESP'li Didar Gül, "Onun kirpiğine zarar vermenize izin vermeyeceğiz. Gökhan'ı bulana kadar size rahat uyku yok" dedi.

İstanbul Başakşehir'de Uzun İnşaat'ta elektrik işçisi olarak çalışan sosyalist Gökhan Güneş, 20 Ocak'ta işe giderken otobüsten indiği sırada, 4 kişi tarafından bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Güneş'in kaçırılmasına ilişkin Karşıyaka İskele karşısında eylem yaptı.

"Kaybedenler kaybedecek. #GökhanGüneşNerede?" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP, HDK, Kaldıraç, TÖP, SYKP destek verdi. "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız", "ESP umuttur, umut dimdik ayakta" sloganı atıldı.

Eylemde SGDF adına konuşan İrem Çelikbaş, "Gökhan Güneş yoldaşımız İstanbul'da bir araca bindirilerek kaçırılmış ve kaybedilmiştir. Dün SGDF'li bir yoldaşımızı mahalle arasında sıkıştırarak kaçırma ve ajanlaştırma girişiminde bulunan faşist diktatörlüğün bu saldırılarına karşı biraradayız" dedi.

ESP adına konuşan Didar Gül ise "Bunların hukuksuzlukları, bunların zorbalıkları bitmiyor. Ama bunun karşısında da bizler faşizmi yıkmak iradesinde olan sosyalistleriz. Bundan 26 yıl önce Hasan Ocak yoldaşımızı kaçırdıklarında biz o zaman demiştik: Kaybedenler kaybedecek. O dönem tüm meydanlar zapdedildi. Bizde her meydanı zapdedeceğiz. Onun kirpiğine zarar vermenize izin vermeyeceğiz. Gökhan'ı bulana kadar size rahat uyku yok. Tüm meydanlarda, tüm sokaklarda Gökhan Güneş nerede diye sormaya devam edeceğiz. Elbette Gökhan'ı bulacağız" diye belirtti.

Son olarak basın açıklamasını okuyan Welat Turgut, "İşçi sınıfı ve ezilenleri faşizmin azgın saldırılarına karşı devrimci ve sosyalistlerin saflarında birleşmeye, her alanda mücadele etmeye, Gökhan'ı bulmak için seferber olmaya çağırıyoruz" diye kaydetti.