22 Eylül 2024 Pazar

İzmir ve İstanbul'da gözaltı saldırısı

İzmir ve İstanbul'da sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ajansımız yazı işleri müdürü Acettin, SKM Sözcüsü Kara, ESP PM üyeleri, Partizan okurları ve SMF Dönem Sözcüsü Kayaoğlu da yer alıyor. Gözaltı saldırısı sırasında kimi evlerde işkence uygulandı. 

Sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul'da çok sayıda adrese polis baskınları düzenlendi. Aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Partizan okurlarının olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında işkenceye uğrayanlar oldu. 

İZMİR
İzmir'de yapılan ev baskınlarında Mesut Çeki, DİSK üyesi T.K., Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında SKM Sözcüsü Tanya Kara ve SKM Genel Meclis üyesi Meliha Kayacı da İstanbul'da gözaltına alındı.

İSTANBUL
İstanbul'da gerçekleşen gözaltı saldırısında ajansımız ETHA'nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü  ve İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK üyesi ve İstanbul Şube Yöneticilerinden Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları emekçisi Hüseyin Gültepe; ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş, Uğur Ok, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz; Ali Karaçay, Hacer Elçin gözaltına alındı.

Ev baskınlarında dijital materyallere ve kitaplara, devrimci yayınlara el konuldu.

MİLLETVEKİLİ OTLU'NUN EVİNİN KAPISI KIRILDI
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun ikamet ettiği ev de sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Ankara'da bulunan Otlu'nun evinin kapısı kırıldı. 

SOSYALİSTLERE İŞKENCE YAPILDI
Uğur Ok'un evine yönelik baskında evde bulunan SGDF'li Mazlum Ortaç, işkence gördü.

SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz de ters kelepçe işkencesiyle montunu ve ayakkabılarını giymeden evden çıkarılmak istendi. Duruma tepki gösteren Gürbüz, işkenceye uğradı. Ters kelepçeli halde başını eğmeye çalıştıkları Gürbüz, karşı çıkınca gördüğü darp sonucunda gözlüğü kırıldı. 

PARTİZAN OKURLARINA İŞKENCE 
Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren'in evine yapılan baskında özel hareket polisleri evde bulunanlara şiddet uyguladı. Baskında Partizan dergisi, Yeni Demokrasi Gazetesi, PŞTA bülteni ve bazı kitaplara el konuldu.

SMF DÖNEM SÖZCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI
SMF'ye yönelik ev baskınlarında ise Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve SMF üyesi Metin Keleş gözaltına alındı.