22 Eylül 2024 Pazar

İzmir Tabip Odası genel kurulunu gerçekleştirdi

İzmir Tabip Odası Genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulundaki konuşmalarda meslek örgütlerine yapılan saldırılara dikkat çekilerek, buna karşı mücadele çağrısı yapıldı.

İzmir Tabip Odası 2020-2022. Dönem Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi. İzmir Tabip Odası genel kurulundaki konuşmalarda meslek örgütlerine yapılan saldırılara dikkat çekilerek, buna karşı mücadele çağrısı yaptı.

Pandemi sürecinden kaynaklı konuk katılımın olmadığı genel kurulda açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, göreve başladıklarından bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. Demokratik ve katılımcı yönetim anlayışını vurgulayan Obuz, sağlık alanındaki farklı sendikalar ve odalarla birlikte ortak çalışma yürütmenin önemine değindi. Türkiye genelinde Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını hatırlatan Obuz, İzmir'de de bu nedenle yaşamını yitiren 5 sağlık çalışanının isimlerini andı. Ayrıca Meslek odalarına yapılan saldırıları kabul etmeyeceklerini vurgulayan Obuz, "Akıldan, bilimden yana olan tutumumuzu sürdürürken bizler halkın sağlık hakkını savunurken nitelikli ulaşılabilir bir sağlık hizmeti için mücadele edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı bu mücadelede yanımızsa olmaya, Odamıza ve meslek örgütümüze sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

'İYİ HEKİMLİK MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Mübeccel İlhan da "Bu seçimler yalnızca yönetimleri belirmek için değil daha fazla anlam taşımaktadır. Her oy atmaya gelen meslektaşım odasına sahip çıkmış ve mesleki bağımsızlığın arkasında olduğunu göstermiş olacaktır. Onların tek derdi bizim biat etmeyen duruşumuza saldırmak. Bizler iplerini pazara çıkardığımız meşhur şehir hastanelerini, şiddeti sağlık alanının vazgeçilmezi hale getirenlere, liyakatsiz atamalara, bilim insanlarının ağzını kapatmaya çalışan soruşturmalara karşı mücadele edeceğiz. Topyekun sağlık anlayışından uzaklaşan bu kötülükleri bu hekimler unutmayacaktır ve bu kötülüğe omuz verenleri de asla unutmayacaktır. Bizler yönetimlerde olmasak da bir avuç kalsak da asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Okunan faaliyet ve mali rapordan sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Fatih Sürenkök, AKP faşizminin giderek arttığını belirterek, "Baro başkanlarının çektiği zulmü gördük. Baro başkanları bile Ankara sokaklarında yürütülmüyorsa bu ülkede gelecek günlerin karanlık olduğunu tahmin etmek zor değil. Ama İzmir'de şansımız var, çünkü İzmir Emek ve Demokrasi günlerindeki siyasi partiler sendikalar ve odalarla birlikte İzmir'de biz varız diyoruz ve var olmaya devam edeceğiz" diyerek ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

İzmir'de yerel yönetimlerle birlikte hareket etme şanslarının olduğunu ifade eden Sürenkök, "Dayanışma yaşatır. O nedenle bu dayanışma için gerektiğinde yerel yönetimleri zorlayarak onları mücadeleye çekmeliyiz. Mücadele etmek bizlerin görevidir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra bitirilen genel kurulun seçimleri ise yarın yapılacak.