6 Ekim 2024 Pazar

İzmir Savcılığından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü hakkında 'soruşturma izni'

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nde çalışan Ali Cem Köroğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine suç duyurusunda bulunan Kültür Sana-Sen, sorumlular hakkında "soruşturma izni" verildiğini kaydetti ve hesap sormaya devam edeceklerini vurguladı. 

KESK'de bağılı Kültür Sanat-Sen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nde; "Karıncalar- Bir Savaş Vardı" isimli eserin provalarında ve temsilinde görev alan on dokuz  kişinin Covid-19 virüsüne yakalanması ve bunun sonucunda da eserin kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu'nun virüs sebebiyle hayatını kaybetmesine ilişkin, başta Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmak üzere İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü ve konuyla ilgisi ve ihmalleri tespit edilecek diğer kamu görevlileri hakkında, 08 Aralık 2021 tarihinde sendika tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu sonucuna dair açıklama yaptı. 

Konunun savcılıkça incelenmesi sonucunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığından 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun gereğince ilgililer hakkında soruşturma izni verilmesi talebinde bulunulduğunu kaydetti. 

Kütür Sanat-Sen, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 08 Aralık 2021 tarih ve 4 sayılı Bakan Oluru ile konunun adli makamlarca da incelenmesi ve araştırılmasını teminen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Levent Ulukut ve Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Eroğlu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Sözleşmeli Sanatçısı Sıddık Akın Kurt hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 3/e, 6 ve 9. maddeleri uyarınca 'soruşturma izni' verildiğini kamu oyuna duyururuz" dedi. 

Ali Cem Köroğlu'nu 5 Aralık 2020 tarihinde Covid-19 nedeniyle kaybettiklerini hatırlatan Kültür Sanat-Sen, asla unutturmayacaklarını ve hesap soracaklarını vurguladı.