20 Eylül 2024 Cuma

İzmir Demirtaş'la ve HDP adaylarıyla buluşmaya hazır

HDP'nin son büyük mitingleri yarın İzmir ve Van'da gerçekleştirilecek. Selahattin Demirtaş'ın TRT konuşması canlı olarak İzmir miting alanında izlenecek. Milletvekili adayı Murat Çepni, ?Hem örgütsel olarak hem de siyaseten tasfiye edilmeye çalışılan HDP, İzmir'den bu planların bir kez daha boşa çıkartıldığını göstermiş olacak? diyerek, mitinge katılım çağrısı yaptı.
HDP'nin 24 Haziran seçim çalışmalarının son büyük mitinglerinden biri İzmir'de, diğeri Van'da gerçekleştirilecek. HDP, her iki ilde de iddialı. Yarınki mitinglerde aynı zamanda, tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT konuşması, tıpkı İstanbul'da olduğu gibi canlı olarak verilecek.   
 
HDP'nin yarın (23 Haziran) İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği miting saat 13.00'da başlayacak. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü ile İzmir adayları katılacak. 
 
Van'da gerçekleştirilecek mitinge ise HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli katılacak.
 
HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçimden önceki son konuşması İzmir mitinginde canlı yayınlanacak. Demirtaş'ın TRT'deki propaganda konuşması yarın saat 17.50'da başlayacak.
 
ÇEPNİ: MİTİNGİMİZ ZAFERİN HABERCİSİ OLACAK
 
 
ETHA'ya konuşan HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Çepni, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın HDP'yi baraj altında bırakmaya yönelik konuşması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP kitlesini tehdit etmesinden sonra HDP'ye desteğin arttığı değerlendirmesinde bulundu. 
 
HDP'nin bir taraftan sokak ve kitle çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da sandık görevlisi ve müşahit görevlendirmelerini yaptığını anlatan Çepni, “İzmir mitinginin kitlesel geçeceğini bekliyoruz. Sahada yürütülen çalışmaların tüm verileri bunu gösteriyor. İzmir mitingi, aynı zamanda HDP'ye dönük saldırılara da güçlü bir yanıt olmuş olacak. Hem örgütsel olarak hem de siyaseten tasfiye edilmeye çalışılan HDP, İzmir'den bu planların bir kez daha boşa çıkartıldığını göstermiş olacak. Mitingimiz bir gün sonra yaşayacağımız büyük zaferin de habercisidir. Mitingimiz, İzmir'de ve Türkiye'de yeni yaşamın kurulması mücadelesinde coşkulu bir buluşma olacak. Şimdiden halkımızın coşkusunu selamlıyor, zaferimizi kutluyorum. Yine tüm halkımızı mitingimize katılmaya çağırıyorum” dedi.