2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir Adalet Nöbeti 38. gününde İHD'de 

Adalet Nöbeti'nin 38. gününü İHD İzmir Şubesi'nde tutan tutsak yakınları, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 38. gününde İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde devam etti. Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca ilçe yöneticileri ziyaret etti.

İHD İzmir Şubesi yönetiminden Cemile Karakaya dernek olarak hasta tutsakların tahliye edilmeleri için yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, "Annelerde bu amaçla 38 gündür adalet eylemini sürdürüyor. Şimdi de kurumları gezerek, seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Hep birlikte destek vermeye ve sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İnsanlık tarihinde olmamış vahşetlerin Kürt halkı üzerinde gerçekleştirildiğini belirten HDP Buca ilçe yöneticisi Cahit Günay ise "Cezaevlerindeki talepler neden kabul edilmiyor. Tutukluların istedikleri insanca bir yaşam. Aysel Tuğluk'un sağlık durumunun kötüye gittiğini tüm dünya biliyor. Bu nasıl bir insanlıktır. Bu nasıl bir vicdandır. Bir insanı ölüme terk etmenin hiçbir vicdani boyutu yoktur" dedi.