21 Eylül 2024 Cumartesi

Ivana Hoffmann Zürih'te anıldı

Young Struggle, Rojava'nın Til Temir bölgesinde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann için İsviçre'nin Zürih kentinde anma düzenledi.
İsviçre'nin Zürih kentinde Young Struggle, 7 Mart 2015'te Rojava'nın Til Temir kentinde IŞİD çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ı andı.
 
Anmada Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Bugün 4 yıl önce Til Temir'de IŞİD'de karşı savaşırken hayatını kaybeden Ivana'yı anıyoruz. Bizim için Ivana, kadınların kurtuluş mücadelesinin bir sembolüdür. İçinde yaşadığımız ataerkil kapitalist sisteme karşı da bir mücadele başlattı. Bu sistemin bizi pasiflestirmeye veya bir robota dönüşmeye çalıştığı gençler için bir semboldür" denildi.
 
Anmada Ivana Hoffmann'in sevdiği şairler Nazım Hikmet, Kutsiye Bozoklar'ın şiirleri okundu.
 
Yeni Demokratik Gençlik (YDG) adına yapılan konuşmada, Ivana Hoffmann'ın bıraktığı mirası sürdürmek için enternasyonalist mücadeleyi büyütmek gerektiği vurgulandı.
 
Revolutionärer Aufbau Schweiz adına yapılan konuşmada, enternasyonal mücadelenin önemine ve Rojava'da inşa edilen sisteme dikkat çekildi. Konuşmada, "Anmaların dışında geniş kitlelere şehitlerimizin hayatını anlatmak görevimiz. Sadece Ivana'yı değil tüm devrim şehitlerinin bıraktıkları değerleri, mirasını her tarafa taşımak görevimiz" diye belirtildi.
 
Anmaya ayrıca Revolutionäre Jugend Zürih (RJZ) de katıldı.