21 Eylül 2024 Cumartesi

Ivana Hoffmann Duisburg'da anıldı

Duisburg'da Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce ile 1999 yılında işkencede katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter anıldı.
Rojava'nın Til Temir kentinde IŞİD'e karşı savaşırken 7 Mart 2015'te ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce ile yine aynı tarihte 1999 yılında işkencede katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter Almanya'nın Duisburg kentinde anıldı.
 
MLKP/KGÖ'nün çağrısıyla gerçekleştirilen anmanın ilk bölümü Ivana Hoffmann'ın mezarı başında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan anmada komünist gençler açıklama yaptı. Açıklamada, IŞİD karanlığının dağıtıldığı şu günlerde Ivanaların 'devrimi savunun' çağrısının vücut bulduğu ifade edildi.
 
MLKP, Young Struggle, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, Ciwanen Şoreşger ve YDG okurlarınında katıldığı anmada ayrıca 1945'te esir alınıp katledilen Sovyet Kızıl Ordu savaşçılarının mezarlarınada çiçekler bırakıldı.
 
Anmanın ikinci bölümü salon etkinliği ile devam etti. İsviçreli komünist gençlerin Ivana için gerçekleştirdikleri sokak eyleminin görüntüleri ile başlayan ikinci kısımda Bertolt Brecht'in şiirleri okundu.
 
KGÖ adına yapılan konuşmada, Rojava devriminin en zor anlarında yoldaşları ile birlikte can feda çarpışan Ivana'nın özellikle Avrupa gençliğine örnek olduğu belirtildi. 'Devrim sen neredeysen oradadır' şiarı ile özgürleşen genç komünistlerin bugün Şengül Boran'lardan, Özgür Evrim'lere ve Ivana'lara kadar mücadeleyi büyüttükleri vurgulandı.
 
MLKP adına yapılan konuşmada ise Ivana'nın öğrenmede, gelişmede ve mutlu devrimcilik üretmede önemli bir yerinin olduğu belirtildi. Hayalini kurduğu, birgün muhakkak buluşmak istediği Kürdistan'a gittiği ve orada devrimciliğini sınırsızca ürettiği kaydedilen konuşmada, Süleyman Yeter'den Ivana Hoffmana'a, Coşkun İnce'den Efrin şehitlerine kadar farklı kültürlerden ve coğrafyadan gelenlerle bir feda kuşağı olduğu söylendi.
 
AÇLIK GREVLERİNİN SESİ OL
 
Anma boyunca yapılan konuşmalarda mücadelenin güncelliğinden ve her daim kendini yenilediğinden bahsedildi. "Ivana'lar nasıl sessizliği bozduysa, Leyla Güven'lerde onurlu çıkışları ile mücadeleye nefes katmışlardır" denilen konuşmalarda, Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da devam eden açlık grevlerinin sesini biran önce sokağa taşımanın birincil görev olması gerektiğine dikkat çekildi.
 
Ölümsüzlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Ciwanen Şoreşger ve YDG okurları da konuşmalar yaptılar. Anma şiirler ve marşların okunmasıyla sonlandırıldı.