22 Eylül 2024 Pazar

ITF demiryollarındaki sürgün kararının geri alınmasını istedi

Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Konfederasyonu (ITF) Bakanlık ve TCDD Genel Müdürlüğüne demiryolu işçilerine yönelik sürgün kararının geri alınması çağrısı yaptı.

TCDD Genel Müdürlüğünün sürgün kararının ardından BTS'nin üyesi olduğu Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Konfederasyonundan (ITF) Türkiye'ye sürgün kararının geri alınması amacıyla bir çağrı yazısı gönderdi.

Dünya genelinde 150 ülkede yaklaşık 20 milyon üyeyi temsil eden ve 700 sendikanın üyesi olduğu ITF'nin Demiryolu Seksiyonu Yönetim Kurulu Başkanı David Gobe ve ITF Kara Taşımacılığı Seksiyonları Sekreteri tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'a gönderilen mektuplarda; üyelerinin sürgün edilmesinin Türkiye'nin imzaladığı uluslararası yasalara aykırılık teşkil ettiği ve bu durumun örgütlenme özgürlüğünü ihlal ettiğine vurgu yapılarak hukuksuz uygulamanın durdurulması talep edildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri, TCDD'de yaşanan sürgünleri karşı dün İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'dan başlayıp 4 Haziran günü Ankara'da tamamlanacak yürüyüş başlattı.