21 Eylül 2024 Cumartesi

İtalya'da tekne battı 58 göçmen yaşamını yitirdi

İtalya açıklarında göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Yaklaşık 150 kişinin bulunduğu teknenin kayalıklara çarparak battığı, 58 kişinin yaşamını yitirdiği, 80 kişinin ise kurtarıldığı açıklandı. İtalyan bir yetkili, teknenin Türkiye'den yola çıktığını söyledi.

İtalya'nın güneyinde göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 58 kişi yaşamını yitirdi. İtalyan polisi, 80 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

İtalya'nın Calabria bölgesindeki itfaiye sözcüsü Danilo Maida, İran, Pakistan ve Afganistanlı göçmenleri taşıyan teknenin, kıyı kasabası Steccato di Cutro'nun açıklarında battığını söyledi. Çok sayıda göçmenin cansız bedenlerinin kıyıya vurduğu öğrenilirken, teknede yaklaşık 150 kişinin bulunduğu, yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceği belirtildi.

Reuters ajansına konuşan İtalyan bir yetkili de teknenin Afganistan, Pakistan ve Somali'den göçmenlerle birlikte, Türkiye'den yola çıktığını söyledi.

Teknenin olumsuz hava koşulları nedeniyle kayalıklara çarptığı, jet skilerle devam eden kurtarma çalışmalarının da hava durumu nedeniyle güçlükle ilerlediği aktarıldı.

Göçmenlerin geçişlerine izin vermeyen İtalya'nın faşist Başbakanı Giorgia Meloni, çok üzüldüğünü öne sürdü. Meloni, insan kaçakçılarını suçlayarak emperyalist devletler ve İtalya'nın sorumluluğunu gizlemeye çalışırken, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi de, insan kaçakçılığına son verilmesi gerektiğini söyledi.