22 Eylül 2024 Pazar

İsviçre'de Türk faşizminin destekçisine yönelik eylem

İsviçre'de Türk faşizminin temsilcisi  Dierikon'da Heitkamp İnşaat'a ait binanın giriş alanı enternasyonalistler tarafından ateşe verildi. 

İsviçre'nin Zug kantonunda bulunan Dierikon'da Heitkamp İnşaat'a ait binanın giriş alanı 26 Nisan gecesi enternasyonalistler tarafından ateşe verildi. Eyleme dair yapılan açıklamada faşist Türk devletinin destekçilerinden Erman Ilıcak'ın, Türk devletinin Kürdistan dağlarındaki son işgal saldırısına cevap olarak hedef alındığı belirtildi. Ağır ekonomik, siyasi ve askeri yenilgilerden sonra Erdoğan'ın saray rejiminin paralı askerlerle bir kez daha Kürt özgürlük hareketine karşı tüm gücünü seferber ettiği ifade edilen açıklamada Zap, Avaşin ve Şengal Dağı'ndaki stratejik gerilla mevzilerinin hedeflenmesine karşı verilecek tek cevabın her yerde direniş olduğu vurgulandı.

İşgal saldırısının arka planına dair ise "Geçen bahar Türk devletinin Gare'de yenilerek çekilmesinden ardından Haseke'deki hapishane saldırısıyla Rojava'yı dengesizleştirme planı da hareketin direnişi ile başarısız olmuştu. Kürt özgürlük hareketine karşı savaş uzun zamandır AKP-MHP rejiminin maddi temelini oluşturduğundan bir sonraki saldırı şimdi yürürlüğe konulmuş görünüyor. Bu saldırıdan önce NATO karargahında (ABD'nin uydu desteği ile), sonra Bağdat'ta (Irak merkezi hükümeti Şengal üzerindeki askeri baskısını artırıyor) ve Erbil'de (Güney Kürdistan'ın kukla hükümeti KDP birliklerini gerilla bölgelerine gönderdi) aylarca titiz bir planlama yapıldı" ifadelerine yer verildi.

'KÜRT HALKI YENİLMEYECEK'
Enternasyonalistlerin bu yeni saldırı dalgasında kendilerine düşen görevle ilgili kısımda ise "Ancak Kürt halkı yenilmeyecek. Kürt halkı uzun zamandır düşmanın değişik saldırılarına ve taktiklerine karşı uyum sağlamayı başardığını kanıtlanmış ve kendisini saldırı pozisyonuna getirebilmiştir. Devrimci bir savaş içinde olduğunu ve tek hedefin egemen sistemin yıkılması olduğu savaşta sadece iki tarafın olduğunun farkındadır. Bombardıman uçakları ve özgürlük savaşçılarıyla sınırlı olmayan bu iki tarafın da dünyanın farklı yerlerinde hayati uzantıları var. Devrimciler ve enternasyonalistler olarak Kürt hareketinin yanındaysak savaşı Avrupa'da da yoğunlaştırmalıyız. İsviçre'nin merkezi inşaat firmalarından Heitkamp'a yönelik eylemimiz, Türk faşizminin siyasi, askeri ve ekonomik destekçilerine her düzeyde ve her araçla saldırılması çağrısı ve katkısıdır."

RÖNESANS HOLDİNG, SARAYI DA İNŞA ETTİ
Tünel ve demir yolu yapımında özelleşen Heitkamp, Gotthard Base Tüneli konsorsiyumuna 2013'te Rönesans Holding'e bağlı bir şirket olarak dahil oldu. 2014-2020 arasında servetini 2,1 milyar dolardan 4,4 milyar dolara çıkaran Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak, Erdoğan'ın saray rejiminin yakın dostu ve aynı zamanda sarayı da inşa eden firma.