19 Eylül 2024 Perşembe

İşten atılan Menemen Belediyesi işçileri: AKP'ye oy vermediğimiz için işten atıldık

AKP'li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivn'ın işten attığı belediye işçileri bir kez daha maruz kaldığı haksızlıkları, yıllarca çalıştıkları belediye önünde dile getirdi. İşçiler görüşmek için bir muhatap bulamazken, polis saldırısına uğradı. 

İzmir'de işten atılan Menemen Belediyesi işçileri Cumhuriyet Meydanından belediye önüne yürüdü. Mart yerel seçimlerini kazanan AKP'li Aydın Pehlivan'ın işten çıkardığı işçilerin önüne polis barikatı kuruldu. Belediye bahçesine girmek isteyen işçilere polis saldırdı. 

İşçilerin görüşme talebi yanıtsız kaldı. İşçiler bunun üzerine açıklama yaptı. Basın metnini okuyan Şevda Çiçek, "Bizler 27 Mayıs tarihinde bir telefonla kapının önüne konulan Menemen Belediyesi emekçileriyiz. Bir aydır bize ne tazminatlarımız ödendi ne de neden işten çıkarıldığımıza dair bir açıklama yapıldı. Oysa kimimiz 5, kimimiz 15, hatta 20 yıldır Menemen halkına hizmet etmekteydik" dedi. Çiçek, işten çıkarılmalarının nedeninin ise "AKP'ye oy vermediğimiz için" diye açıkladı. 

Seçim çalışmaları kapsamında "biz bir aileyiz" diyen ve işten atmaların olmayacağı taahhüdünde bulunan Pehlivan'ın seçilir seçilmez oy deposu olarak gördüğü çok sayıda yeni işçiyi işe aldığını aktaran Çiçek, "Vekilliği sırasında bin 500 olan personel sayısını seçim kazanabilmek umuduyla 4 bin 500'e kadar çıkarmıştır. Şimdi ise personel giderleri ile ne yapacağını bilememektedir. Yaptığı amatörlüğün bedelini uzun yıllardır çalışan biz eski personellere ödetmektedir" dedi.

Öte yandan sendikal baskıya da uğradıklarını aktaran Çiçek, "İşten çıkarmalar başlamadan hemen önce, planlı ve organize bir biçimde Aydın Pehlivan birim amirleri aracılığıyla belediye işçilerine sendikamız olan Belediye-İş'ten istifa edip Hak-İş'e geçme konusunda baskı yaptırmıştır. Belediye-İş sendikasının çoğunluğu kaybetmesi ile bizlerin bir kez daha kolu kanadı kırılmıştır. Bu süreçte Hak-İş sendikasından herhangi bir destek göremediğimiz gibi Belediye-İş sendika birim temsilcilerimiz de hukuksuz bir biçimde işten çıkarılmıştır" şeklinde konuştu.