22 Eylül 2024 Pazar

İşten atılan işçiler CHP'li Tunç Soyer'i protesto etti

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nin açılışında işten atılan evde bakım işçileri tarafından protesto edildi. "Sözünü tutmanı bekliyoruz" diyen işçilere Soyer yanıt verme gereği bile duymazken, işçiler işe geri alanına kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İZBB) taşeron şirketinde çalışan evde bakım işçileri 31 Mayıs günü işten atıldı. Direniş yapan işçilere işe geri alınacakları sözü verilirken bu söz tutulmadı. Yeniden direniş başlatan işçiler, İzmir Fuarında TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i protesto etti.

Soyer'in konuşması esnasında alkışlarla protesto eden işçiler, "Sözünü tutmanı bekliyoruz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarını attı. Soyer işçilere yanıt vermezken, özel güvenlik ve polisle işçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

'İŞE GERİ ALINANA KADAR PEŞİNİZDEYİZ'
Eylemlerinin ardından İzmir Fuar alanı önünde açıklama yapan işçiler, işe geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. 

31 işçinin Whatsapp mesajı ile işten atıldığını hatırlatan evde bakım işçileri, "Ortalama bir yıldır bu insanlar işsiz. İşimize geri dönmek istiyoruz ve verilen sözlerin hiçbirisi tutulmuyor, oyalanıyoruz. Biz kendi işimize geri dönmek istiyoruz. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 5 yıl emek verdik. Emeklerimizi yere attılar. Ekmeğimizi yerden alacağız. Verdikleri sözleri tutacaklar. 5-10 kişi diye bir şey yok. Siz 31 işçiyi birden işten çıkardınız. Biz hepimiz işe dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir yere gitmeyeceğiz. Siz neredeyseniz biz de orada olacağız. Peşinizdeyiz" dedi.