13 Ekim 2024 Pazar

İstanbul'dan Diyarbakır'ı selamlayan DEM Partililer gözaltına alındı

Kadıköy'den Diyarbakır'daki iradeyi selamlayan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Kalmaz iktidara şöyle seslendi: "Yok olma eşiğine gelmişsiniz. Bu yasakçı yöntemlerle, faşizm uygulamalarıyla tarihin çöp sepetine gidecek olan sizlersiniz. Bunu görün artık." Açıklama sonrasında Kalmaz'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) çağrısıyla çok sayıda kişi DEM Parti Kadıköy ilçe örgütü önünde buluştu. Diyarbakır'da düzenlenen "özgürlük" mitingine katılımın engellenmesine tepki gösterenler, "Her yer Amed her yer direniş" sloganı attı. 

'ÇÖP SEPETİNE GİDECEK OLAN SİZLERSİNİZ'
Burada söz alan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, Diyarbakır'daki iradeyi selamladı. Yıllardır Türkiye'de temel sorunların kaynağı haline gelen Kürt sorunu ve tecrit politikalarının artık içinden çıkılmaz bir noktaya geldiğini söyleyen Kalmaz, "Halkımızın ortaya koymuş olduğu direnişlerle onbinler bugün Amed'e ulaşmış ve çözüm, barış, demokrasi taleplerini ortaya koymuştur. Buradan şunu net söylüyoruz çözüm istiyorsanız, barış elini uzatmak istiyorsanız yolu yöntemi bellidir. Şiddetle, yasakla, hukuksuz politikalarla bu ülkeyi artık yönetemeyeceğinizi görmelisiniz. Sizin bu politikalarınızın Türkiye halklarını artık bir çözümsüzlüğe götürdüğünü görmeniz gerek. Bununla birlikte kendinizi de uçuruma götürüyorsunuz. Yok olma eşiğine gelmişsiniz. Bu yasakçı yöntemlerle, faşizm uygulamalarıyla tarihin çöp sepetine gidecek olan sizlersiniz. Bunu görün artık" dedi. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ AÇIKLAMA SONRASI GÖZALTINA ALINDI
Kalmaz'ın Kürt sorununda demokratik çözümü ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit işkencesinin sona ermesi çağrısını yaptığı sırada eylemin kanunsuz olduğu iddiasıyla polis saldırı tehdidinde bulundu. Bu sırada kalkanlarla ablukaya alınan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, PM üyeleri, il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi basın açıklamasının ardından gözaltına alındı.