22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul'da Özgürlük ve Demokrasi mitingi düzenlenecek

İmralı Hapishanesinde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununda demokratik çözüm için İstanbul'da 25 Şubat'ta "Özgürlük ve Demokrasi Mitingi" düzenlenecek. DEM Parti İl Örgütü yöneticisi Ekim Devrim Çapartaş, "Tüm halklarımızı mitingi sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İmralı Hapishanesinde tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği Özgürlük Yürüyüşü'nün ardından İstanbul'da miting düzenliyor. DEM Parti İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen miting 25 Şubat günü Esenyurt Meydanı'nda yapılacak.

Miting hazırlığı kapsamında İstanbul'un ilçelerinde 200 bin adet bildiri dağıtan DEM Parti, esnaf ve ev ziyaretleriyle mitinge katılım çağrısı çalışmalarını sürdürüyor. Miting için 39 ilçeden araç kaldırılmasının yanı sıra çevre illerden de katılım sağlanacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları ve DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanlarının konuşma yapacağı mitingin ardından aynı zamanda Esenyurt Meydanı'nda seçim bürosu açılacak.

Mezopotamya Ajansına konuşan DEM Parti İstanbul İl yöneticisi Ekim Devrim Çapartaş, mitingde demokrasi ve özgürlüğün temel talepler olacağını vurguladı. Mitingin Kars ve Van'dan 1 Şubat'ta başlayarak 15 Şubat'ta Amara'da sonlanan "Özgürlük Yürüyüşü"nün devamı niteliğinde olduğunu aktaran Çapartaş, "Halkımız ve vekillerimiz ile gerçekleşen Özgürlük Yürüyüşü çok verimli geçti. Demokrasi ve Özgürlük mitingini de üçüncü yol stratejimizin kurgusu olarak tasarladık" dedi.

Miting çalışmaları kapsamında kapı kapı gezerek her alanda çalışma yürüttüklerini dile getiren Çapartaş, özgürlük ve demokrasi taleplerini halka anlattıklarını belirtti. ,"Halk iki parti denkleminden çıkmak istiyor, biz de toplumsal tecridin bu ülkenin temel problemi olduğunu aktarıyoruz. Gittiğimiz her yerde halk bizi sahipleniyor" diye konuşan Çapartaş, "Tüm haklarımızı 25 Şubat'ta Esenyurt Meydanı'nda özgürlük mitingini sahiplenmeye ve tecridi kırmaya çağırıyoruz" sözleriyle mitinge katılım çağrısında bulundu.