2 Ekim 2024 Çarşamba

İstanbul'da çalışma saatlerine Covid-19 düzenlemesi geliyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da "kademeli mesai saatleri" olarak tanımladığı yeni çalışma biçimine ilişkin Çarşamba günü toplantı yaptıktan sonra açıklama yapacaklarını duyurdu. 

İstanbul'da çalışma saatlerine Covid-19 düzenlemesi geliyor.  Vali Ali Yerlikaya'nın "kademeli mesai saatleri" olarak tanımladığı düzenlemenin, işçi ve emekçiler bakımından yeni hak kayıpları getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi ile Çarşamba günü toplantı yapacaklarını söyledi, "Çalışmalarımız sürüyor" dedi.  Yerlikaya şöyle konuştu: "Mesai saatlerinde, sadece beyaz ve mavi yakalılar değil, sadece kamu değil hep beraber aynı ulaşım araçlarını en verimli ama sağlığımızla ilgili bize sıkıntı yaratmayacak şekilde nasıl kullanacaksak bunun üzerinde duruyoruz. Yakın zamanda İstanbul'a bunu paylaşacağız."

Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Valilik, özel sektör temsilcileriyle görüşerek mesaiyi kademelendirecek" açıklamasını yapmıştı.

Ilıcalı, mesailerin sabah 07.00, 08.00, 09.00 ve 10.00'da başlayan gruplar halinde 4'e bölünmesi halinde metrobüs yığılmalarının önüne geçileceğini söylemişti.