20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul'da bir kadın kimyasal madde ile katledilmek istendi

Muhammed Can Kardan, aylarca ısrarlı takip, tehdit ve taciz ettiği kadını kimyasal madde ve ateşli silah ile katletmeye çalıştı.

Kadına yönelik şiddet sürüyor. İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kadın aylar boyunca Muhammed Can Kardan'ın ısrarlı takip, tehdit ve tacizine maruz kaldı. Kardan, genç kadını kimyasal madde ve ateşli silah ile katletmeye çalıştı. Kendisini katletmeye çalışan Kardan hakkında şikayette bulunan kadın, önleyici tedbir kararı talebinde bulundu.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi müvekkillerine yönelik katletme girişimini sosyal medya hesabından duyurdu. Kardan'ın derhal yakalanıp tutuklanması için sürecin takipçisi olacaklarını belirten ÖHD İstanbul Şubesi'nin aktarımına göre, kimyasal madde ile katledilmeye çalışılan kadının yüzü üzerinde bulunan mont ve başörtüsü sayesinde tamamen yanmaktan kurtuldu.

Kadının sağ yüzünün göz kapağı, dudağı, alnı, sol yanağı ve sol bacağında yanıklar oluşurken, kadın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.