2 Ekim 2024 Çarşamba

İstanbul Tabip Odası Olağan Genel Kurul'a gidiyor

İstanbul Tabip Odası, 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul ve seçimlere katılım çağrısında bulundu.

İstanbul Tabip Odası, Olağan Seçimli Genel Kurul öncesi Cağaloğlu'nda bulunan binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 16 Nisan Cumartesi günü Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde, 17 Nisan Pazar günü ise Çapa Fen Lisesi ile Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılacak seçimlere katılım çağrısı yapıldı. Açıklama öncesi bilgilendirmede bulunan İstanbul Tabip Odası, Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu, 16 Nisan'da genel kurul, 17 Nisan'da da seçimlerin gerçekleştirileceğini vurguladı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) toplum sağlığı açısından önemli bir kurum olduğunu belirterek, sağlık alanındaki etik değerlerin, bilimsel düşünceyi korumak, hekim hakları ve mesleki bağımsızlığın güvencesi olduğunu dile getirdi. Saip, "Seçilmiş yöneticilerin amatör olması, devletten, fonlardan ve ticari kuruluşlardan destek almaması, demokratik ve katılımcı yönetim anlayışı gücünün ve bağımsızlığının en önemli unsurlarıdır. Bugüne kadar seçilen yönetimler meslektaşlar arasında ayrım yapmadan görevlerini yapmışlardır" diye belirtti.

Sağlık hizmetinin hastaya ve hekime yaraşır şekilde insan onuruna uygun koşullarda verilmesi gerektiğini söyleyen Saip, "Güvenli çalışma koşullarının sağlanması, çalışan ve emekli maaşlarının artırılması gerekiyor. Akademide liyakat, bilimsel özerklik ve nesnelliğin sağlanması için mücadele etmek, etik ilkelere dayalı iyi hekimlik uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, tıp eğitimi standartlarının yükseltilmesini sağlamak, umut tacirleri ve bilim dışı tedavilerle mücadele etmek gibi sağlığı ilgilendiren her konuda sorunları ve çözüm önerilerini dile getirme sorumluluğu vardır. Hekimlerin özlük hakları ve toplumun sağlık hakkına ilişkin birçok olumsuz uygulama tabip odalarının ve TTB'nin yürüttüğü yasal mücadelelerle engellenmiştir" dedi.

Meslektaşlarını haklarına ve meslek örgütlerinin bağımsızlığına sahip çıkmak için 17 Nisan'da yapılacak seçimlere çağıran Saip, kamuoyuna da seçimlere ilgi gösterme çağrısında bulundu.