6 Ekim 2024 Pazar

İstanbul Barosu'ndan Kanal İstanbul itirazı

İstanbul Barosu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik askıya çıkarılan Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin derhal iptal edilmesi için itiraz dilekçelerini gönderdiler. 

İstanbul'u yok edecek olan ve yıkıcı etkileri Karadeniz'e kadar uzanan Kanal İstanbul Projesi'ne karşı itirazlar devam ediyor. İstanbul Barosu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında hazırlanıp askıya çıkarılmış olan "İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1. 2. ve 3. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları" ile "İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı AlanıY 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğine" İtiraz dilekçelerini gönderdiler.

"İstanbul Barosu olarak, ekonomik ve ekolojik yıkımlara yol açacak olması nedeniyle Kanal İstanbul projesine karşı hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz" diyen İstanbul Barosu, yeterli bilimsel analiz çalışmalar sonucu üretilmeyen, her türlü katılım pratiğine kapalı, mevcut proje ve sonrasında oluşacak kentsel yapılaşma alanları ile tarım alanlarını, mera alanlarını, yer altı ve yer üstü su kaynaklarını/havzalarını, sit alanlarını geri dönülemeyecek biçimde yok edecek olan Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik askıya çıkarılan Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin derhal iptal edilmesini istedi.