20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul 1 Mayıs'ı Bakırköy'de

İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi Bakırköy Pazar Alanı. Yüzbinlerin katılması beklenen miting için Marmara Forum AVM, Dikilitaş ve E-5 yanyol olmak üzere üç ayrı koldan yürüyüş yapılacak.
1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadale ve Dayanışma Günü, yarın. İstanbul'da emekçiler, Bakırköy Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlayacak.
 
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un örgütlediği miting saat 13.00'da başlayacak. Miting için Marmara Forum AVM, Dikilitaş ve E-5 yanyol olmak üzere üç koldan, kortejler oluşturularak alana yürünecek. Üç koldan da yürüyüş saat 12.00'da başlayacak.
 
HDP, "Beyaz tülbendini tak da gel” şiarı ile Dikilitaş kolunda yer alacak. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, milletvekilleri ile birlikte İstanbul 1 Mayıs'ına katılacak.
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) de Dikilitaş kolunda yer alan siyasi partilerden. ESP, "Faşizme tecride krize karşı özgürlük için 1 Mayıs'a" şiarıyla alanda yerini alacak.
 
Dikilitaş kolundan yürüyecek olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) kortejinde Genel Başkan Erkan Baş ve yine TİP Milletvekili Barış Atay’da bulunacak.
 
Yürüyüş kolları şöyle: 
 
-MARMARA FORUM KOLU (YÜRÜYÜŞ SIRASI HALİNDE)
 
DİSK, EYT, Birleşik Kamu-İş, DİP, HAKPAR, İDP, SEP-Tores iş, TKP1920, UİDDER, CHP.
 
-E-5 YANYOL KOLU (YÜRÜYÜŞ SIRASI HALİNDE)
 
TTB, İDO, İEO, İSMMMO, İVHO, Liman-İş, EMEP, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekliler Dayanışması Sendikası, EHP, FKF, TÖP, Darıca Emekçi Kültür Derneği, Halkevleri, TKH, TKP, TSİP.
 
-DİKİLİTAŞ KOLU (SOL ŞERİT YÜRÜYÜŞ SIRASI HALİNDE)
 
TMMOB, BDSP, BHH-İDD, Çaresiz Değiliz Platformu, HDP-HDK, Birleşik Devrimci Parti, DBP, ESP, SODAP, SYKP-İşçi Hakları Derneği, YSP, Kangal-Divriği Dernekleri, Söz ve Eylem, TİP.
 
-DİKİLİTAŞ KOLU (SAĞ ŞERİT YÜRÜYÜŞ SIRASI HALİNDE)
 
KESK, ASİMSAN, Tüm Emekliler Sendikası, Demokrat Emekliler S.G., Anadoluda Yaşam Kooperatifi, GİDER, KALDIRAÇ, KÖZ-YDİ Çağrı, SMF, SODEV, TÜKODER.