22 Eylül 2024 Pazar

İsrailli yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yüzlerce İsrailli yerleşimci, Kudüs'te düzenlenmesi planlanan "Bayrak Yürüyüşü" öncesi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. FHKC, yapılan saldırıların cezasız kalmayacağını duyurdu.

Yüzlerce siyonist İsrailli yerleşimci, işgalci İsrail polisi koruması altında Kudüs'te düzenlenmesi planlanan "Bayrak Yürüyüşü" öncesi Mescid-i Aksa'ya girdi. İsrail polisi, baskına tepki gösteren Filistinlilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı ve en az 18 kişiyi gözaltına aldı. Polis saldırısında yaralanan Filistinlilere müdahale etmek için gelen ambulans ise yerleşimciler ve polis tarafından engellendi. 

Filistin'in İsrail tarafından işgalinden bu yana düzenlenen yürüyüş boyunca evlerinde kalmaya zorlanan Filistin halkı, yürüyüşün çatışmaları arttırmak ve İsrail'in bölgeye dönük işgalini pekiştirmek için yapılan bir provokasyon olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise uluslararası kamuoyundan yürüyüşün iptal edilmesi yönündeki çağrılara karşılık, yürüyüşün planlandığı gibi gerçekleşeceğini belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptıkları açıklamayla İsrailli yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya dönük saldırılarının cezasız kalmayacağını vurguladı. Mescid-i Aksa'ya dönük provokatif saldırılar karşısında Filistin halkının birleşmek ve cevap vermek zorunda olduğunu söyleyen FHKC, "Filistin halkının kutsal bölgelerine dönük tekrarlayan baskınlar Filistin halkını baskılamaya dönük vahşi suçlardır" ifadelerini kullandı.