20 Eylül 2024 Cuma

İsrail'in saldırıları sonucu 22 hastane servis dışı kaldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük saldırıları sonucu 11 bini aşkın Filistinli katledildi, 22 hastane ise servis dışı kaldı. Saldırılar sonucu gömülemeyen 100'ü aşkın cenaze nedeniyle salgın hastalık riski giderek büyüyor.

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgal saldırıları 7 Ekim'den bu yana derinleşerek sürüyor. İsrail orudusu Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin "Hamas üssü" olduğunu iddia ettikten sonra Gazze'deki hastaneleri özel olarak hedef alıyor. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo nedeniyle Gazze'de elektrik, temiz su, internet, gıda, tıbbi malzeme ve yakıta erişim de imkansız hale geldi.

22 HASTANE SERVİS DIŞI KALDI
İsrail ordusunun hastanelere dönük saldırıları sonucu 22 hastane ve 49 sağlık merkezi servis dışı kaldı. İsrail ordusunun 53 ambulansı imha ettiği kaydedildi.

Gazze'nin en büyük hastaneleri El-Şifa ve Kudüs hastaneleri de İsrail tarafından ağır bombardımana maruz kaldı. Kudüs Hastanesinin çevresi beyaz fosforla bombalanırken, yakıtın tükenmesi ve saldırıların yoğunlaşması sonucu Kudüs Hastanesi servis dışı kaldı.

CENAZELER GÖMÜLEMİYOR
El-Şifa Hastanesi'nde doktorlar, elektriğin olmaması sebebiyle yoğun bakımda yer alan hastaların ve küvezdeki bebeklerin ölmeye başladığını ifade etti. El-Şifa Hastanesi'nin ameliyathane ve yoğun bakımının İsrailli askerler tarafından vurulduğunu belirten doktorlar, hastanenin kuşatıldığını ve hareket eden herkesin vurulduğunu söyledi. Binlerce Filistinli El-Şifa ve Kudüs hastanelerinde mahsur kaldı. Ambulansların giriş-çıkışına da izin verilmediği öğrenilirken, El-Şifa Hastanesi'nin çevresinde 100'ü aşkın cenaze saldırılar ve ekipmansızlık arasında gömülemediği için sokakta bekletiliyor. Doktorlar, günlerdir sokakta bekletilen cenazelerin hayvanlar tarafından yenilmeye başladığını açıkladı ve salgın hastalık riskine dikkat çekti.

Kamal Adwan Hastanesi'nin de yakıtın tükenmesi sonucu servis dışı kaldığı öğrenildi. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'deki çok sayıda yerleşim yeri ve 60'ı aşkın cami yok edildi.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 11 BİN 180'E YÜKSELDİ
İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısı 4 bin 609'u çocuk, 3 bin 100'ü kadın olmak üzere 11 bin 180'e yükseldi.

Saldırılarda 198 sağlık personeli, 20 sivil savunma görevlisi ve 49 gazeteci hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılarda yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere yaralananların sayısı 28 bin 200'e çıktı. İsrail'in Gazzeli ailelere karşı bin 142 katliam gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, enkaz altında yaklaşık bin 700'ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

BATI ŞERİA'DA İSRAİL GÜÇLERİ VE FİLİSTİNLİLER ARASINDA ÇATIŞMALAR
İsrail ordusunun Batı Şeria'ya dönük baskınları da sürüyor. İsrail'in Hebron'a düzenlediği baskında 65 yaşında Issa Ali Abdel Moneim Al-Qadi Al-Tamimi isimli bir kişi katledildi. Nablus'ta İsrailli askerler ve Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktığı öğrenildi. Gazze'de direniş güçleri ve İsrailli askerler arasında çıkan çatışmalarda ise iki İsrail askeri öldürüldü. Ramallah'ta da İsrail güçleri ve Filistinliler arasında da çatışmalar çıktı.

İsrail'in Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda İsrailli askerler ve siyonist yerleşimciler tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı 186'ya yükseldi.