20 Eylül 2024 Cuma

İsrail'in hava saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 800'ü aştı

Filistinli direniş güçleriyle siyonist İsrail devleti arasında süren savaşta yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 700'ü aştı, Gazze'deki hastanelerin İsrail'in hava saldırıları sonrası yaralılarla dolup taştığı ve tıbbi malzemelerin tükenmek üzere olduğu öğrenildi.

Filistinli direniş güçlerinin 7 Ekim'de Gazze ablukasını kırarak siyonist İsrail devletine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası çatışmalar ve Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanı devam ediyor.

YAŞAMINI YİTİREN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 800'Ü AŞTI
İşgalci İsrail devletinin gece boyu süren bombardımanlarında pek çok sivil yerleşim ve altyapı unsuru da hedef alındı. İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 800'ü aştı. Yaşamını yitirenler arasında 100'ü aşkın çocuk bulunurken, yaralıların sayısı da 4 bini aştı.

İsrail'in bombardımanları sonucu Filistin'deki hastanelerin de çok zor durumda olduğu, tıbbi malzeme stoğunun bitmeye yaklaştığı, yaralıların sayısının sürekli arttığı öğrenildi.

3 FİLİSTİNLİ GAZETECİ KATLEDİLDİ
İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında üç gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi. Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh, İsrail'in hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarına göre, iki gazeteci Gazze'nin batısındaki Rimal semtinde İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef almasına ilişkin çekim yaptıkları sırada, hava saldırısına maruz kalarak hayatlarını kaybetti. Filistinli gazeteci Hişam en-Nevacihe ile bazı vatandaşların da Rimal'de çekim yaparken yaralandığı, Nevacihe'nin daha sonra hayatını kaybettiği aktarıldı.

GAZZE'NİN TEK KARA BAĞLANTISI REFAH KAPISI KAPATILDI
Yaşamını yitiren İsraillilerin sayısı ise 900'e yükseldi. Şu ana kadar 124 İsrail askeri süren çatışmalarda yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu, bombaladığı Gazze'nin dünya ile tek kara bağlantısı olan Mısır sınırındaki Refah Kapısı'nın kapatıldığını açıkladı. Bölgeden ayrılmaları engellenen Filistin halkı ölüme mahkum ediliyor. 

İsrail ordusundan Yarbay Richard Hecht, saatler önceki "Gazze'den ayrılmak isteyen Filistinlilerin, Refah Kapısı üzerinden Mısır'a geçmeleri" tavsiyesinin ardından, "Refah Kapısı dün açıktı ancak şu anda kapalı" açıklamasında bulundu.

360 BİN İSRAİL ASKERİNİN SEFERBERLİĞE KATILMASI ONAYLANDI
İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtildi. Haberde, bu adımın "uzun bir askeri harekat gerçekleştirileceğini" gösterdiği kaydedildi.

İsrail ordusu ayrıca yurt dışından yüzlerce yedek askerin de seferberliğe katıldığını açıkladı.

BM: HAVA SALDIRILARI BÜYÜK SİVİL KAYIPLARA YOL AÇIYOR
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında okullar ve BM binalarının vurulduğunu duyurdu. Yerleşim alanlarına düzenlenen saldırıların büyük sivil kayıplara yol açtığını dile getiren Türk, İsrail'in abluka açıklamasına ilişkin de konuştu. Türk, sivillerin hayatını tehlikeye atan "kuşatmaların" uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.